Menu

Udstilling i Karolines Hus

  • Skrevet af 
Udstilling i Karolines Hus

Fra d. 07. maj til d. 09. juni har vi fokus på Ruth Nissen og Asger H Nielsen.


Ruth Nissen
Er autodidakt kunstner med en eksperimenterende tilgang til sit arbejde med sine værker. Gennem årene er hun blevet ”skarpere” og mere selektiv i sit udstyk.

”De sidste 10 år har jeg arbejdet med maleri, blandformer og keramik. Især keramikken optager mig meget.
Det udmønter sig i skulpturelle krukker, vaser ,tasker osv.
Det er dagligdagens brugsting, der får en anden betydning, når grundmaterialet er det hårde stentøj.
Glæden ved at arbejde med leret og dets muligheder er uendelige. Porcelænsleret har et forfinet og sart udtryk. I modsætning til det grove skulpturler, der har det rustikke udtryk.
Jeg bor i Århus er med i” Krapplak” et fællesværksted med en glasmager og tre malere og mig med keramik.
Derudover er jeg med i” De Ellevilde”. En gruppe på 5 kunstnere. Vi har bla. lavet en kunstkogebog, og er nu i gang med at sælge andet oplag af denne. Udover dette har vi fællesudstillinger. I marts måned udstillede vi på Toldboden i Kerteminde. ”

Asger H Nielsen
Er født i 1947 og har altid tegnet og malet. Han ønskede sig at blive kunstner, men familien mente noget andet, så Asger tog en lærereksamen på Nr. Nissum Seminarium og tog formning som liniefag. Siden læste han teologi. Asger fik embede i Bramdrupdam, og først som pensionist tog det fart med maleriet.
Han har siden 2008 udstillet på censurerede udstillinger på Gimsinghoved, Bovbjerg Fyr, Kirkesale, gallerier og skoler.

” Mine motiver finder jeg i naturen og landskabet ude ved Vesterhavet, hvor jeg bor. At indfange årstidens stemninger og de naturgivne vilkår for menneskelivet her, og fæstne det til lærredet som farver, former og strukturer, er dybt facinerende og optager mig meget. Det er landskabsmaleriet som en måde at erkende og bevidstgøre livsvilkårene i det åbne land og give det billedets form, jeg for det meste beskæftiger mig med.”


 

Til toppen