Menu

Stor Lego-weekend på Fur

Stor Lego-weekend på Fur

For de som elsker at bygge med LEGO-klodser er der en stor weekend på Fur i vente.  Lørdag den 8. april og søndag den 9. april er der en stor LEGO- udstilling på Fur Friskole fra 10 - 16. Der er gratis entré.  Om søndagen ved gudstjenesten kl. 10.45 i Fur Kirke er der ligeledes en udstilling af kirker bygget af de små klodser.

Det er Danmarks LEGO-entusiast-forening, der står for udstillingen Byggepladsen.

FurNyts udsendte mødte Jan Smed i glashuset på havnen, hvor han var i gang med at opstille en lille smagsprøve af en udstilling på, hvad der er i vente i weekenden. Blandt de udstillede modeller er blandt andet færgerne Sleipner og Mjølner. Færgerne er til daglig Jans arbejdsplads. Han fortæller, at der er gået ca. 20.000 dele til hver færge. Den virkelige interesse for LEGO fik han først som voksen. I en periode, hvor han var sygemeldt, skulle han have noget at få tiden til at gå med. Så hørte han, at en mand havde sat 50 kilo LEGO-klodser til salg. Bunken indeholdt delene til flere modeller, som så efterfølgende blev samlet. Men Jan Smed er ikke den eneste voksne, der er bidt af LEGO. På Landsplan er de 550 medlemmer i foreningen. Som medlem af foreningen får man tips om gode tilbud, ligesom man kan bytte tegninger af modellerne. Nogle af medlemmerne laver byggetegninger af deres modeller, som så kan købes for beskedne beløb eller byttes med.

Kirkegængerne søndag den 9. april kan ved den efterfølgende kirkekaffe høre Lasse Vestergård om sine modelbyggerier.  Han har blandt andet opbygget Roskilde Domkirke, og viser dens historiske udvikling. Lige fra dens begyndelse som trækirke - og op til i dag. 7 flotte LEGO-kirker! Der er også en model af Århus domkirke og et par overraskelser.

Jan Smed er med i bestyrelsen for Danmarks LEGO-entusiast-forening og han er drivkraften bag udstillingen på Fur Friskole.


Til toppen