Menu

Australsk TV-hold på Fur Camping

  • Skrevet af 
Australsk TV-hold på Fur Camping

Fur den 26. juli 2016. I denne uge har et australsk tv-hold på tre slået sig ned på Fur Camping for at stille skarpt på livet på Fur. Hele projektet udspringer af, at Aarhus er blevet udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2017. Det har fået folk så langt væk som Australien til at sætte fokus på Aarhus, og hvad man kan opleve i nærheden af Århus! Det er her, at Fur kommer ind i billedet. For lederen af tv-holdet Emma Sullivan var kommet undervejs med, at der på Fur var en blind guide, nemlig John Bertelsen på Fur Museum. Allerede for et år siden blev John kontaktet og da Emma Sullivan for et par uger siden var på Fur for at lave research boede hun på Fur Camping. Det endte med at hele holdet rykkede ind i en lejlighed, da i søndags ankom til Fur.

Allerede søndag aften var de ude at filme snapsetur og solnedgang ved Knudeklinten. Mandag aften var de i Fur kirke og filme koncerten med Royal Danish Brass, der var kommet cyklende til Fur på deres sommerturné rundt i det Vestjyske.

Tirsdag stod menuen på bustur med ”den blinde guide”, som den gør hver tirsdag. Bussen var fyldt til sidste plads. Blandt passagerende var Skives Borgmester Peder

​Christian ​Kirkegaard og udviklingskonsulent Julie Lysdal Markussen. De kunne blandt andet glæde sig over at høre, at udvidelsen af Fur Havn har bevirket, at antallet af både i havnen er steget.
Undervejs blev borgmesteren filmet, mens han fortalte om Molermanden, der står med sin greb midt på øen og kigger udover det kæmpe hul, han har været med til at grave.

Holdet fortsætter med at lave optagelser indtil fredag.


Til toppen