Menu

MUSE®UM Fur Fossiler 55.000.000 år - Fossiljagt og andre sommeraktiviteter for hele familien

MUSE®UM Fur Fossiler 55.000.000 år - Fossiljagt og andre sommeraktiviteter for hele familien

Fossiljagt

Alle hverdage kl. 13.00 i uge 28, 29 og 30

Mødested: P-pladsen ved Stendal Høje

Fur Fossiler 55.000.000 år

Nederby 28, 7884 Fur

Kom på fossiljagt i det 54 millioner år gamle moler og se om I finder Danekræ eller forstenet fiskebæ.

 

 

Moleret har et rigt indhold af spændende fossiler (forsteninger) og med et minimum af viden og lidt tålmodighed er det muligt at gøre spændende fund. Disse kan fortælle meget om, hvordan verden så ud for 55-54 millioner år siden.

I følgeskab med museets geologer/naturvejledere kan du komme med ud at lede efter fossiler i moleret.

 

Find dit eget fund af enestående kvalitet. På turen fortælles om et af verdens sjældneste jordlag, moleret. Fossiljagten henvender sig til såvel store som små.

Husk praktisk fodtøj, poser til fund og evt. en gammel smørrebrødskniv.

Børn deltager gratis i Fossiljagterne mens det koster 40,- kr. for voksne. Billet kan købes i museumsbutikken.

Mødested for Fossiljagterne er P-pladsen ved Stendal Høje (følg skiltene til Bette Jenses Hyw fra færgen).

Museet er åbent alle ugens dage kl. 10-17, og i uge 28, 29 og 30 er der bl.a. fortælling i den geologiske udstilling kl. 11, og vulkanudbrud i museets stenpark kl. 12. Der er ligeledes mulighed for at komme forbi museet og få bedømt egne fund af en af museets geologer.

Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-16 i uge 28-31 kan man opleve arbejdende værksteder med mange forskellige håndværk og gøremål i museets have. Aktiviteterne varierer fra uge til uge; bl.a. kommer biavler Martin Brinch forbi og fortæller om sit arbejde med bierne, Nørklerne fra Fur strikker og fortæller om den hjælp de giver til Røde Kors, smedene tænder op i essen og former det glødende jern, Sallings stenbonde Jakob Vestergaard fortæller om sit arbejde, og børnene kan lave smykker, filtblomster, male på molersten og meget mere; alle aktiviteter stimulerer alle sanser og er for hele familien. Du kan opleve, hvordan moderne mennesker blander gammel teknik og nutidig teknologi. Gamle gøremål bliver til brugskunst, kunsthåndværk eller en fritidsbeskæftigelse. Aktiviteterne kan ses, høres og lugtes!

Se mere på www.muserum.org

Senest ændretSøndag, 14 august 2016 10:23
Til toppen