Menu

Højskoledag på Fur

Højskoledag på Fur

Hør hvad Lars Erslev Andersen, Özlem Cekic og Erling Lindgren har at sige om ”Det at være Dansk”. Tilmeld dig højskoledag i Fur Forsamlingshus lørdag d. 24. september 2016

Højskolegruppen under Fur Sogneforening har i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur menighedsråd fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til den 8. højskoledag. Hvert år har vi haft et fællestema, som foredragsholderne har forholdt sig til. I år har vi valgt at sætte fokus på os danskere. Hvad det er at være dansk og blive dansk. Vi vil også se på, hvordan udmøntning af vor danskhed tager sig ud i den store verden, hvor Danmark i de seneste årtier har været involveret i flere krige.

Lars Erslev Andersen er dagens første foredragsholder. Han vil fortælle om, hvad terror udenlands og indenlands har gjort ved os danske og vores syn på de fremmede og os selv.

Lars Erslev Andersen er seniorforsker i international sikkerhed, herunder terrorismens idehistorie og terrorisme aktuelt, USA's sikkerhedspolitik og politik i Mellemøsten, Kinas bekæmpelse af ekstremisme og politik i Mellemøsten, partisankrig og oprørsbekæmpelse samt udviklinger i Irak, Den persiske Golf, Yemen og de palæstinensiske områder

Özlem Cekic vil se på danskhed og hvad det vil sige at være dansk i en verden med massive flygtningestrømme, og hvor antallet af nydanskere i Danmark stiger. Kan vi bygge bro frem for at grave grøfter?

Efter 8 år stoppede Özlem Cekic som folketingsmedlem for SF. I dag er hun selvstændig erhvervsdrivende og forsat debattør, foredragsholder og forfatter. Cekic har kurdiske rødder fra Tyrkiet, men flyttede efter en periode i forskellige lande bl.a. Finland, til Danmark som 10-årig. Hun voksede op på Vesterbro og var den første i sin familie, der fik en uddannelse. Hun blev student fra Rysensteen Gymnasium i 1996 og uddannede sig til sygeplejerske i 2000. Hun er kendt for sine dialogkaffer, med mennesker som sender hende hademail.

Erling Lindgren vil som dagens sidste foredragsholder med højskolesangbogen tage os med på strejftog i den danske sangskat. Undervejs vil han give sit bud på, om man bliver dansk af at synge danske sange?"
Erling Lindgren er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut, Århus Universitet, samt fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1977. Siden 1991 organist ved Lemvig kirke. Aktiv virksomhed som orgelsolist, jazzpianist, korinstruktør, gæstelærer og foredragsholder; endvidere som komponist, især af folkelige og kirkelige sange, og modtog herfor i 1995 Den Folkelige Sangs Pris. Er repræsenteret med 12 melodier i den nye Højskolesangbog.

Program:
9.00:Morgenkaffe og rundstykker

9.30: Velkomst og morgensang

10.00: Seniorforsker Lars Erslev Andersen
12.00Frokost

13.15: Tidligere MF’er og debattør Özlem Cekic

15.00: Kaffe

15.30:Organist Erling Lindgren
17.00:Farvel og på gensyn

Højskoledagen sker i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur Menighedsråd.
Dagli´Brugsen sponsorer morgenkaffe.

Praktiske oplysninger:
Deltagelse i højskoledagen koster 350 kr. pr. person.
(Unge under uddannelse 200 kr.)
Prisen indbefatter: morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Øl, vand og vin kan købes på stedet.

Ved betaling kan benyttes kontonr.:
8510 00072 31849 mrk. ”højskoledag” + navn, eller hos Birgit Ladefoged.
Tilmeldingen er først gyldig, når beløbet er betalt.
Obs: max 100 pladser. Der tilsendes ikke kvittering.
Sidste frist for tilmelding er søndag den 20. september 2015.
Nærmere oplysninger kan fås hos:
Knud Peder Jensen, Boagervej 3. Tlf.: 97593816
Birgit Ladefoged, Søndergårdevej 10. Tlf.: 97593046.

Færgeforbindelse: Færgen sejler døgnet rundt. I dagtimerne er minuttallet fra Stenøre 00, 15, 30 og 45. Afgang fra Branden er 5 minutter senere.

Vil du vide mere om Fur, så se øens hjemmeside www.furnyt.dk eller Fur Turistinformation på www.fursund.dk

Til toppen