Logo
Udskriv denne side

Rejsebrev: Udvekslingsophold i Mexico

Rejsebrev: Udvekslingsophold i Mexico

”Seven million people!? Are you sure?”. Det var min reaktion, da jeg på min første taxatur i Guadalajara fandt ud af, hvor mange mennesker der faktisk bor. Jeg havde inden afrejsen ellers brugt adskillige sekunder på at søge på Wikipedia, og jeg var kommet frem til, at byen nogenlunde er på størrelse med København. Sådan startede mit udvekslingsophold i Mexico altså med en regnefejl på ca. fire og en halv million.

Min viden om, hvad jeg stod over for kunne i nogenlunde begrænses til: det er varmt i Mexico, de taler spansk i Mexico og så var jeg ret vild med bynavnet Gua-da-la-ja-ra. Denne indgangsvinkel til at rejse, plejer jeg at begrunde med, at det giver en masse unikke oplevelser, at tage til et nyt land med et helt åbent sind, men det har nok også lidt at gøre med en semi-uorganiseret livsstil.


Første måltid i Mexico. De tårevæddede øjne afslører, at på dette tidspunkt ikke var vandt til den mexicanske salsa!

Min første opgave i Guadalajara var at finde et sted at bo, så jeg tjekkede ind på et hostel midt i byen. Her mødte jeg tre tyskere og en franskmand, der alle, ligesom jeg, skulle studere på Tecnológico de Monterrey (forkortelse: Tec). Der var på det tidspunkt tre dage til studiestart, og de var alle i gang med at lede efter bolig. Jeg havde egentlig tænkt mig, at jeg ville bo sammen med mexicanere, men vi havde det alle rigtigt sjovt sammen, så vi endte med at finde os et stort hus tæt på vores universitet. Det blev starten på nogle meget gode venskaber.
Sammen har vi været til rooftop-parties, tequila-smagninger, finansieringseksamener, overlevelsesture og meget mere. Vi taler allerede om, hvornår vi skal ses igen – bl.a. skal vi til Fur Rundt til sommer.



Mine fire roomies foran huset, vi lejede.

Jeg var på udveksling som en del af min uddannelse på Copenhagen Business School, og jeg valgte fag inden for finansiering, kommunikation og entreprenørskab. Skolesystemet i Mexico er meget inspireret af det amerikanske system, hvilket betyder, at der er meget udenadslære og mange tests. Det var fint at prøve, men man udvikler ikke mange kompetencer indenfor eksempelvis fordybelse og kreativitet, når man læser op til en multible-choice-eksamen. For mig blev det ret tydeligt, at den måde, vi undervises på i Danmark er meget givende, og jeg savnede lidt, at der var plads til at arbejde mere med egne idéer.

Til gengæld har man formået at skabe en fed universitetskultur og et solidt sammenhold omkring det at være Tec-studerende. Dette blev bl.a. gjort ved, at man på universitetets område havde en masse sport, dans, musik og teater, som eleverne frivilligt deltog i. Når man sad og læste kunne man samtidigt følge med i f.eks. basket-holdets træning eller musical-gruppens sangøvelser. Dette gav god stemning og man tit hele dage på universitetet, fordi det var et rart sted at være.

Et andet punkt Tec imponerede mig på, var deres fokus på ”social impact”. I de 2 år jeg har studeret på CBS, har der været forsvindende lille fokus på, hvordan succesfulde virksomheder kan give bedre forhold for de mennesker i verden, der har det sværest. Disse tanker blev inddraget i alle de fag jeg fulgte i Mexico. Jeg synes, at det er meget opløftende, at man i et land, som ellers er kendt for at have en høj grad af korruption og ulighed, arbejder ud fra ideer om, at den højest mulige profit ikke behøver at være virksomheders eneste mål.

Ud over det jeg lærte på universitetet, var det også en lærerig oplevelse at være bosat og have en hverdag i et fremmed land over en længere periode. Jeg følte mig hurtigt integreret i Mexico, og elevorganisationen Triple W var en stor del af grunden til det.
Triple W bestod af 20-30 frivillige studerende fra Guadalajara, som dedikerede rigtigt meget tid og energi på at få os udvekslingsstuderende til at føle os velkomne. De arrangerede en masse fester og events, og de var altid til rådighed med hjælp og information. Det mest effektfulde, de gjorde, var nok egentlig, at de gik til deres opgaver med en oprigtig lyst til at få nye venner fra hele verden. Det gav et perfekt afsæt til at føle sig velkommen landet, og jeg har fået nogle rigtigt gode mexicanske venner.

Billede fra universitetscampus udsmykket til Dia de Los Muertos. Når jeg skulle forberede mig til timerne, foregik det ofte under parasollerne bagved.

 

Fest i vores hus, med en del af medlemmerne af Tripple W

Efter jeg var kommet igennem mine eksamener på Tec, tog jeg på en rejse til Mexico City, Chiapas, Guatemala, Belize og til sidst Cancun. Jeg har udvalgt et par billeder fra denne rejse nederst på siden.

Jeg har en hypotese om, at usædvanligt mange med rødder på Fur har en rejselyst i sig. Det virker meget naturligt, at det at vokse op i et samfund, hvor alle kender alle resulterer i en behov for at prøve sig selv af i en sammenhæng, hvor man er helt alene på eventyr. Jeg kan kun anbefale det! Selvfølgelig på grund af oplevelserne og bekendtskaberne man får, men i høj grad også fordi det er en mulighed for at reflektere over alt det gode, man har derhjemme. Hvis der skulle sidde nogle unge furboer (eller andre), som har spørgsmål til det med at tage på en længere rejse, er i meget velkomne til at sende mig en e-mail.

Til sidst vil jeg takke folkene og fondene bag Fur Uddannelseslegat for den store økonomiske støtte i har givet mig. Det er en kæmpe hjælp og bekræfter mig endnu hvor fedt det er at komme fra Fur.

- Mikkel Søgaard Pedersen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)


 

Halvvejs gennem studiet fik jeg besøg af min kæreste Miriam

 

Første stop på min rejse efter studiet i Guadalajara var en tur til Mexico City med Juan og Clemens.

 

I Guatemala tog jeg på et ekstremt hårdt hike. 40 kilometer gennem mudder og myg, indtil vi kom de højeste eksisterende maya pyramider. Adrian på 12 år klarede turen uden problemer!

 

I Belize rejste jeg rundt med to venner hjemme fra, Morten og Michael. Timingen for deres besøg var helt perfekt, og vi fejrede jul og nytår sammen.

Senest ændretTirsdag, 22 marts 2016 12:03
furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.