Menu

Indvielse af tre diatoméer ved Knude Klinten - Se videoer og hør talerne:

Indvielse af tre diatoméer ved Knude Klinten - Se videoer og hør talerne:

Fredag den 20. november fik Fur føjet tre udsigtspunkter til, da de tre diatoméer ved Knud Klinten blev indviet.  Navnet er taget fra geologien, hvor navnet diatoméer er navnet på en kiselalge, som for millioner af år siden var med til at danne moleret.

Det er RealDania, der har haft pungen oppe og i øjeblikket er ved at finansiere 10 landskabsprojekter i Danmark. Projektet på Fur er det første som er færdigt. Det har været tre år undervejs.

Det hel er blevet skabt i et samarbejde mellem Mildred Fog, der ejer jorden hvorpå udsigtspunkter er anbragt, RealDania, Skive Kommune, Skov og naturstyrelsen samt arkitekterne Uffe Leth og Karsten Gori.

Omkring 100 mennesker deltog i indvielsen og Fur Bryghus havde til lejligheden rejste et lille telt, hvorfra der blev serveret øl og lidt at spise.  Ved samme lejlighed blev Bryghusets nye øl præsenteret: En overgæret type med navet ”Diatomé”.

Fra Skive kommune deltog Bogmester Peder Christian Kirkegaard, fra Naturstyrelsen Peder Ravnsbæk , fra RealDania  Christian Andersen, arkitekterne var repræsenteret af Uffe Leth og Fur Museum af John Brinch Bertelsen.

Æren af at klippe den røde snor fik Mildred Fogs ældste barnebarn Jonas .

 

Se og hør talerne:

Milred Fog: https://youtu.be/zo5l6pIcU2U

Peder Christian Kirkegaard: https://youtu.be/Gx9pT1q2cCg

Christian Andersen: https://youtu.be/tA9qFYRkDkI

Peder Ravnsbæk: https://youtu.be/3kPcIIL42yo

Uffe Leth: https://youtu.be/KHT2CVpOS1Q


Senest ændretLørdag, 28 november 2015 18:33
Til toppen