Menu

Juleriet nærmer sig på Fur Friskole

Juleriet nærmer sig på Fur Friskole

Selvom Fur Friskole kun er i sit andet år, så er friskole allerede ved at blive fyldt med traditioner og ikke mindst, når det gælder julen. Her er en lille beretning om, hvad der venter i den kommende tid op mod jul. 

Et håndgribeligt bevis på, at juletiden for alvor nærmer sig, sker onsdag  i denne uge, når friskolens juletræ bliver fældet.   Ladefoged, der lægger skov og træ til. Elever og lærere går i samlet flok  ud og nedlægger et træ på ikke under tre meter – de har fået lov først! . Herefter går turen tilbage til skolen, hvor der venter risengrød med sukker og kanel. To dage senere går det løs igen med juleriet, idet børnenes bedsteforældre er indbudt til juleklip.

Første søndag i advent går det løs igen med ”Jul på Fur”. Her er holder mere end 20 forretninger, spisesteder, museet, kirke og friskole åbent hele eftermiddagen.

På Friskole venter der de besøgende risalamande, kage, sodavand og kaffe. Desuden er der en konkurrence for børn, hvor der er mulighed for at vinde 2 gavekort á 500 kr. til en legetøjsbutik. Som noget nyt, er der samme eftermiddag indskrivning af elever til start i 0. klasser. Her venter der tillige hver af de nye poder en lille gave.

Som sidste år så har eleverne på friskolen også travlt med at lave julegaver til familien der hjemme. Her kommer særlig to rum i brug: skolen sløjdsal og ikke mindst skolens systue, hvor Brugsen på Fur sidste år donerede 7 splinter nye symaskiner. Her der det ikke kun pigerne, der bruger nål og tråd.  Da skoleleder Bente forleden spurgte, hvem der gerne vil sy, røg der straks en hel hær af drengefingre op.

Luciaoptog er en anden begivenhed, der også gentager sig. Her er det beboerne på øens Ældrecenter, der får glæde af børnenes optog.

Som traditionen byder sig i de voksnes verden, så har børnene på Friskole også deres egen julefrokost, hvor de selv er med til at sørge for dagens lækkerier.

Og så kommer endelig dagen for juleafslutning og julefri. Først går musiklærer Ivan rundt med sin guitar og slår tonen an til ”Nu er det jul igen ...” og så går det ud og inde af klaseværelser og lærerværelse for til sidst at ende ved juletræet i skolens aula. 

Sidste punkt er, at børnene fra Friskolen og Børnehuset går til Fur Kirke, hvor de sammen holder juleafslutning og hører om julens glade budskab.

Billeder (Alle billeder er i sagens natur fra sidste år)

 


1. Julehygge i Skolen Aula


2. Syning er et populært fag


3. Bedsteforældre til juleklip


4. Julebagning i skolekøkkenet

Til toppen