Menu

Per Hansen fra TVMidt-Vest underholdt på Fur Ældrecenter

  • Skrevet af 

Vi havde en virkelig skøn eftermiddag i centerklubben mandag eftermiddag d.10. november, da den kendte tv-reporter Per Hansen fra TvMidt-Vest optrådte med sit foredrag, som han kaldte: "Mennesker på min vej", fortæller Erik Th. Nielsen til FurNyt

Vi havde en virkelig skøn eftermiddag i centerklubben mandag eftermiddag d.10. november, da den kendte tv-reporter Per Hansen fra TvMidt-Vest optrådte med sit foredrag, som han kaldte: "Mennesker på min vej", fortæller Erik Th. Nielsen til FurNyt.

Per Hansen  var et fantastisk varmt og levende menneske, der havde en pragtfuld måde at fortælle om sine spændende oplevelser med de personer, han havde lavet optagelser med, som var blevet sendt i fjernsynet på.

Han indledte med at citere Søren Kirkegård, der engang har sagt: "Vi fødes alle sammen som originaler, men dør som kopier". Han var meget interesseret i sprog og humor og viste klip fra en cd med de mennesker, han havde lavet optagelser med, og det var utroligt spændende at se og høre. Af klippene han viste, syntes jeg, at især den om Åge fra Mors og Anders fra Thy, der startede en gammel dieselmotor op på "Rosvang" i Thy var spændende, og det var for at demonstrere forskellen på Thy og morsingebomål.

Af klippene som han havde haft bragt i fjernsynet, viste han også Anna og Arne der boede på en gammel ejendom, Hedvig og Kresten Andersen i Stenbjerg, hvor han spillede på mundharmonika, Buller i Engesvang der kørte på motorcykel lige til han død , Marie Bjerregård i Vedersø og Hilda og Bent Steffensen i Ryde.

Han havde en optimistisk indgangsvinkel til alt, hvad han foretog sig og talte lidt om, hvor stor betydning et godt helbred har på, hvordan ens liv former sig. Et af de par han havde været på besøg hos talte om deres forestående død, og manden der så ud til at skulle af sted først sagde: "Du skal ikke græde, fordi jeg er død, men le fordi jeg har levet"

Han havde medbragt en del cd’er med sine optagelser på, og dem solgte han mange af . Jeg købte også en', som jeg glæder mig meget til at se og høre.

Det var en virkelig dejlig oplevelse at møde Per Hansen, og det tror jeg nok, at ham kunne vi alle ønske os en anden gang.

15.11.2008
Erik Th. Nielsen

Senest ændretSøndag, 10 januar 2010 14:11
Til toppen