Menu

Højskoledag på Fur

Højskoledag på Fur

Hør hvad Elisabet Svane, Holger K. Nielsen og Arne Würgler har at sige om: ”Drøm og virkelighed” lørdag d. 26. september 2015 i Fur Forsamlingshus. Tilmeld dig højskoledag i Fur Forsamlingshus
Højskoledagen sker i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur Menighedsråd.
Dagli´Brugsen sponsorer morgenkaffe.

Baggrund:
Højskolegruppen under Fur Sogneforening har i samarbejde med Fur Forsamlingshus og Fur menighedsråd fornøjelsen af, at kunne byde velkommen til den 7. højskoledag. Hvert år har vi haft et fællestema, som foredragsholderne har forholdt sig til. 2015 var politisk præget af folketingsvalget den 18. juni. Nye navne kom ind, nogle af de gamle forsvandt. Fælles for alle har været drømmene og visioner om at skabe noget. Holdt drømmene fra ungdommen? Eller var den politiske virkelighed en anden?
Derfor har vi valgt at sætte fokus på politik under fællestitlen:

”Drøm og Virkelighed”.

For at kaste lys over dette, har vi inviteret tre personer, der på hver sin måde har et forhold til det politiske Danmark gennem de sidste 40-45 år, nemlig journalist Elisabet Svane, politiker Holger K. Nielsen og musikant og protestsanger Arne Würgler.

Elisabet Svane er en af Christiansborgs højest profilerede, drevne og dagsordensættende politiske journalister.

Hun har i snart fem år været politisk redaktør på Fyens Stiftstidende og er tillige et kendt ansigt fra TV, hvor hun ofte med sine slagfærdige, jordnære analyser er med til at rede tråde ud for folk i det politiske spil.
Et studenterjob ved SF på Christiansborg blev hendes skæbne. Hun blev uddannet på Journalisthøjskolen og kom derefter til Ekstra Bladet, hvor hun endte som bladets politiske redaktør.
Hun har haft job i forlagsverdenen - på Ekstra Bladets Forlag, JP Politikens Forlagshus, Verve og People’s Press. Undervejs er der blevet stunder til bl.a. at skrive biografien om Dansk Folkepartis afgående formand, ”Pia K - årene ved magten”.

Holger K. Nielsen drømte egentlig om at blive gymnasielærer og embedsmand, før han nærmest ved et tilfælde blev politiker. Selv siger han:
Jeg har været involveret i politik i stort set hele mit voksenliv, men der har været perioder, hvor jeg har været tæt på at søge andre græsgange. I 1979 var jeg i pædagogikum på Nørresundby Gymnasium hvilket jeg var så glad for, at jeg brændende ønskede at blive gymnasielærer. Desværre var der ingen jobs at få, så jeg endte i stedet som sekretær for Bodil Boserup i EU-parlamentet. Siden fik jeg et job i Energiministeriet og var fast indstillet på en karriere som embedsmand. Jeg var dog i mellemtiden blevet opstillet som folketingskandidat, uden chance for valg – troede jeg. Men SF fik i 1981 et kanonvalg, og jeg røg med på et af de yderste mandater.

Arne Würgler blev i 70´erne synonym med begrebet ”politisk musik” – ikke mindst i sit samarbejde med Benny Holst. I de senere år har han i nok så høj grad koncentreret sig om musikpolitik og om at kæmpe for sine musiker- og komponist-kollegers rettigheder.
Han begyndte sin karriere med at spille jazz med bl.a. Karsten Vogels Kvartet. 68-69 var han bassist i "Burnin´ Red Ivanhoe", i 69 i folk-rockbandet "High Crossfield" og året efter i "Pan" og i 71-72 i "Blast Furnace".
Arne Wurgler har flere gange været opstillet til valgene til folketinget og EU-parlamentet.

Program:
9.00: Morgenkaffe og rundstykker
9.30: Velkomst og morgensang
10.00: Journalist og politiskredaktør Elisabet Svane
11.45: Frokost
13.15: Tidligere udenrigsminister Holger K Nielsen
14.45: Kaffe
15.15: Musiker og sanger Arne Würgler
17.00: Farvel og på gensyn
Birgit Ladefoged
Knud Peder Jensen
Per Arne Teilgård
Grete Kragelund
Højskolegruppen under Fur Sogneforening
Alle vignetterne er tegnet af Bjørn Krab-Johansen

Praktiske oplysninger:
Deltagelse i højskoledagen koster 350 kr. pr. person.
(Unge under uddannelse 200 kr.)
Prisen indbefatter: morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe. Øl, vand og vin kan købes på stedet.

Ved betaling kan benyttes kontonr.:
8510 00072 31849 mrk. ”højskoledag” + navn, eller hos Birgit Ladefoged.
Tilmeldingen er først gyldig, når beløbet er betalt.
Obs: max 100 pladser. Der tilsendes ikke kvittering.
Sidste frist for tilmelding er søndag den 20. september 2015.
Nærmere oplysninger kan fås hos:
Knud Peder Jensen, Boagervej 3. Tlf.: 97593816
Birgit Ladefoged, Søndergårdevej 10. Tlf.: 97593046.

Færgeforbindelse: Færgen sejler døgnet rundt. I dagtimerne er minuttallet fra Stenøre 00, 15, 30 og 45. Afgang fra Branden er 5 minutter senere.

Vil du vide mere om Fur, så se øens hjemmeside www.furnyt.dk eller Fur Turistinformation www.fursund.dk

 

Senest ændretSøndag, 09 august 2015 10:59
Til toppen