Logo
Udskriv denne side

Rejsebrev fra Irland

Rejsebrev fra Irland

Så er min tid her ovre ved at være slut. Det varer ikke længe inden turen går hjem igen. Helt præcist lander jeg på Fur den 24. juni.

Lige nu har vi ikke så travlt her ovre. Vi har nu lukket tyrene ud til køerne så vi er stoppet med at inseminere.

Kalvene er vi begyndt og lukke på græs. Lige nu har vi 90 kalve ude, som bare går og hygger sig helt vildt.

Kvier og tyrekalve fra sidste år er blevet flyttede på vores anden farm, hvor de er kommet for at græsse, og de sidste af vores store tyrekalve er på vej til slagtning inden for de næste par uger.
Så det meste af tiden går med og gøre rent og lukke kalve stald ned og få vasket bokse.

Siden sidst jeg skrev hjem, er alle kalve blevet vaccineret. Vi har også fået taget prøver på nogle af dyrene. Den prøve skulle vise om de har tuberkulose. Heldigvis viste ingen prøver voldsomme tegn på det.

Tuberkulose er desværre en udbredt sygdom i nogle af dele af landet her ovre. Det er ikke så slemt i den region som jeg er i. Men hvis man bare kører 60 km væk, så er udbruddet meget slemt, og besætninger bliver nødt til og lukke pga af sygdommen.

Vi begynder nu og skal til at tage 1 slæt græs til ensilage. Vi skal have taget små 150 Hektar. Her ovre tager man kun en eller to gange - alt efter hvor godt det giver. Vi skårligger selv græsset og så kommer der nogle andre og vender græsset, river det sammen igen , og til sidst snitter græsset.

Tom hat fået sprøjtet alle marker for skrap og her findes der ikke så mange regler om sprøjtning. Så han kører gerne ud når det blæser, for så sænker vi bare bommen til 15-10 cm over afgrøden. Så skal det nok gå.

Ja, jeg har været lidt på tur her ovre. Jeg har set Europas ældste lystårn og hold da op hvor var der flot der ude. Jeg har også været i Kilkenny og shoppe og inde på det gamle slot som ligger inde i byen. Super flot.

Hilsen Annesofie


furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.