Menu

”Besøg ”Gamle Hafen!”

  • Skrevet af 

Furnyt har besøgt turistchef, Inge Shee, på Fursund Turistkontor, for at høre lidt om det at være turisternes livline på Fur

Furnyt har besøgt turistchef, Inge Shee,  på Fursund Turistkontor, for at høre lidt om det at være turisternes livline på Fur.

Mødet er aftalt til en fredag klokken 10.00. Det er rigtigt turist vejr, hvilket vil sige højt solskin og den udsendtes ”værste” anelser viser sig at holde stik: kontoret er allerede invaderet af adskillige turister. Tre ældre tyskere,  to damer og en mand, skal havde styr på betaling af leje for et sommerhus. Samtalen foregå naturligvis på tysk, som Inge behersker efter ti års arbejde som sælger og forretningskvinde i Tyskland. Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at det var nære slægtninge, der var ved at tage afsked. Hver gang de er ved at have snakke af, dukker i allersidste øjeblik et nyt emne op, der skal vendes. Endelig er det tid til  ”Auf widersehen”, men tre gange vender den ene af damerne tilbage: der var lige en lille detalje mere, som hun skulle have styr på, og som det sidste: Hvornår kan de være sikker på at træffe turistchefen igen. Næste i rækken er af ”dansk herkomst” som det vist hedder nu om dage: Han skal have at vide, hvad han skal se på Fur:

Fur Museum bliver straks peget ud på kortet, det giver den basale viden, der skal til for at se molergravene og klinterne …”  I mens går den udsendte rundt og ser på brochurer, og det slår ham, hvor meget vort lille land har at byde på af attraktioner.

Slotte og herregårde, badelande, kirke og klostre, museer, løveparker, vandreture og meget, meget mere.

”Gammel Havn – den har en helt speciel atmosfære, husk endelig at besøge den”, lyder det fra turistchefen inden manden forlader kontoret med en stak brochurer i hånden.

Efter en halvtime er den sidste turist gået og turistchef, Inge Shee kan sætte sig og tørre sveden af panden. Forleden hun, da hun åbnede kl. 10.00 stod 20 og ventede på at komme til. I de travle tid midt på sommeren kan der være op til 400 besøgende på en dag. Da får folk holdvis informationen om alle de muligheder, der venter på Fur.

Inge Shee fortæller, at hun har været ansat på turistkontoret i 8 år. I begyndelsen var det både for Fur og Østsalling, men efter kommunesammenlægningen er opgaven primært at vejlede turisterne på Fur, og kun delvist Nordsalling, som kontoret i Skive tager sig af.
Inge taler med en umiskendelig københavnsk accent, så det undre den udsendte, at den hurtigt talende turistchef er havnet på Fur.
”Min far var furbo”, fortæller Inge. Han blev uddannet snedker og rejste som ung til København, hvor han fik egen forretning. Som barn tilbragte Inge  derfor alle sine sommerferier hos familien på Fur, så øen i Limfjorden blev hendes andet hjem.

Som turistchef er der nok at tage sig til. Målet er, at kunne holde kontoret åbent året rundt. I 2007 var der 15091 besøgende på kontoret, hvilket var en stigning på 25% i forhold til året før. Samme år var der 41 sommerhuse til udlejning og de blev tilsammen udlejet 192 uger.  Det er også turistkontoret, der hvert år udgiver ”Fur- & Nordsalling Guide”,  samt tager til messe i Bella Centeret og i Herning Hallerne. Påskefolder og aktivitetsfolder skal også laves, og endelig skal  internetsiden www.fursund.dk  løbende opdateres.

Dertil kommer så alle de daglige gøremål, som for eksempel da tre lokale piger kommer ind med en pung, de har fundet ved computeren, der står til fri afbenyttelse i forhallen. Den viser sig at indeholde 8.000 kr. og tilhører en hollandsk sejler, der først finder ud af tabet, da han ligger ud for Løgstør. Men også den sag bliver klaret, så sejleren ikke behøver at vende om.

Inge er den fødte sælger og sætter en ære i, at alle er tilfredse, når de forlader Fur. Er der to ud af hundrede, der mener sig ”fejlbehandlet,” som det hedder inden for sygehusvæsenet, så gælder det om at få sagerne ud af verden. For man får aldrig bedre anbefalinger end dem fra kunde, der har fået sin klage behandlet på en positiv måde, siger Inge Shee.

Der er igen kunder i butikken, og den udsendte takker af. På vejen hjem af Søndergårdevej passerer han de tre tyskere. Der er på vej mod ”Gamle Hafen”, som de nåede at lære at sige på dansk, mens de var på turistkontoret.

05.06.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretSøndag, 10 januar 2010 12:17
Til toppen