Menu

Æresmedlem af Venstre på Fur

Æresmedlem af Venstre på Fur

Hans Mikkelsen, tidligere gårdejer i Vojel, nu  boende på Anders Sørensens Vej i Nederby, er blevet udnævnt til æresmedlem i den lokalepartiafdeling af Venstre.

Over en kop kaffe fortæller Hans, at det var den tidligere borgmester i Sundsøre Kommune, Vagn Villadsen (1982-86), der i 1965 sagde: ”Du skal være medlem af Venstre!”. Hans var netop vendt tilbage til øen og stod for at skulle være landmand. Året efter kom han med i bestyrelsen for Venstre på Fur.

Som vi sidder der over kaffen, banker det på døren. Det er Niels ”Post”, der kommer på besøg. Han er jo radikal, siger den udsendte til Hans i håbet om at kunne tirre den gamle venstremand lidt.

”Forhenværende”, lyder det muntert fra Niels, og så er den mulighed forpasset.

Siden blev det til bestyrelsesposter i Salling Venstre og medlem af kommunalbestyrelsen i Sundsøre Kommune.

Hans har aldrig været ramt af tvivl om, hvor krydset skulle sættes. Min bedstefar var venstremand. Min far var venstremand, siger Hans og småleer, da en anekdote trænger sig på. Min far fortalte mig engang, at da han som ung var inviteret med på vestreudflugt, mødte ham op med en lue på hovedet. De andre venstrefolk havde alle hatte på. 

"Tror du det er en lueforening", spurgte Jens Hansen, fra Gravinegården, - venstrefolk skulle der helst være lidt stil over.  

Dengang var næsten alle venstrefolk bønder, men op gennem 70erne og 80erne flyttede Venstre ind til byerne. Dermed blev Venstre over for omverdenen delt  i by-Venstre og land-Venstre eller højskole-Venstre. Hans er ikke i tvivl om, hvor han har sit ståsted: Andelsbevægelsen og højskolebevægelsen er det fundament, hvorfra han ser verden.

Og nu og nu er han blevet æresmedlem af det parti, som han har tjent i 50 år og skal ikke længere betale kontingent.

 

Senest ændretSøndag, 17 november 2019 10:52
Til toppen