Menu

Herbst Design i Debel

  • Skrevet af 

Forleden tikkede der en besked ind på redaktionen om, at endnu et enkeltmands firma var skudt op på Fur. Denne gang på Debel 2 i Debel. Det kom der et besøg ud af

Forleden tikkede der en besked ind på redaktionen om, at endnu et enkeltmands firma var skudt op på Fur. Denne gang på Debel 2 i Debel. Det kom der et besøg ud af.

Det er sidst på eftermiddagen og mørket har for længst sænket sig over Fur, da den udsendte parkerer bilen ud for Debel 2. Her bor Tanja og Dennis Lind Herbst. Dennis er uddannet som glarmester og arbejder til daglig som svend i et firma i Thisted.

Den udsendte bliver straks vist ind i stuen. På bordet står indtil flere store glas. ”Far” og Glædelig jul”, står der på dem, men der kunne have stået alt muligt andet, forstår den udsendte snart, for Dennis har specialiseret sig i at sandblæse skrift og billeder på glas. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan laves: monogram indgravering i for eksempel Champagneglas og flasker, glas med personlig navneindgravering, spejle med tekst indgraveret, skilte med husnummer og meget andet.

Hemmeligheden ligger som så meget andet i vor tid gemt i en computer og den dertil hørende printer. På et stykke sort folio printes teksten eller motivet, så foliet forsvinder, der hvor printeren  har skrevet. Derefter klistres foliet på glasset, hvorefter at der sandblæses. Dernæst fjernes den beskyttende folie og indgraveringen står smukt tilbage.

”Hvordan fandt du på at blive glarmester?”

”Det var en tilfældighed”, fortæller Dennis. Da han i sin tid var på Thylands Ungdomsskole og skulle ud i erhvervspraktik, havde han kun to ønsker: tømrer og elektriker. Men der skulle være tre. En anden elev sagde til ham. Min bedstefar var glarmester, skriv da det på. Og som opfordret så gjort.

Da studievejlederen så hans ønsker, var han ikke i tvivl: det skulle være glarmesterfaget, at Dennis skulle prøve. Begrundelsen var den enkle, at studievejlederen aldrig havde haft en elev ude i det fag, hvorfor han syntes, det kunne være spændende. 

I mens vi sidder og snakker, så farer en lille skygge forbi. Det er Kasper. Han er i den alder, hvor verden for alvor skal udforskes, og hvor intet er umuligt, før forsøget er gjort. Storebror Frederik ser tegnefilm.  Snart kommer en stor skygge forbi. Det er mor Tanja, men delinkventen har gemt sig. Han kommer dog hurtigt for dagen, da han stikker hovedet frem af et lille skabsmøbel i entreen.

Der er nok at se til i en familie med to børn og et hus, som løbende er blevet bygget om, men alligevel er der kræfter til at starte en lille ekstra geschæft op. Kræfter, der kommer af ægte følt interesse for sit arbejde.

”Herbst Design er blevet til, da min lyst til glas i smukke og sjove former er så stor, at jeg gerne vil dele den med andre”, står der i en lille folder. At dømme ud fra den begejstring Dennis har talt om sit arbejde skal det nok passe.

02.12.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Image

Image

Image

Image

Image


Ugen i erhvervspraktikken  blev således afgørende for, at Dennis i arbejder med alt inden for glas.

Til toppen