Menu

Foreningen Fiskerhuset i Nederby

I 1919 stiftedes en ny forening på Fur. Den havde til formål at opføre et redskabshus på fiskerlandingspladsen øst for Fur Gl. Præstegård i Nederby. Huset blev bygget i 1920 – og det ligger der stadig. Det er i dag samlingsstedet for mange af Furs fritidsfiskere.

Foreningens medlemskreds er på 20 personer. Det er ganske enkelt det antal, der er plads til i huset. Man kan blive skrevet på en venteliste, så man kan komme ind, når der en gang bliver plads.

Omkring huset er der en stejleplads med galger til tørring af garn og oplagsplads til joller. Jo, der er atmosfære over stedet.

Det hele passes af medlemmerne. Man møder op på den årlige generalforsamling i arbejdstøj, for der skal ryddes op, fejes og af og til også males. Kaffen tager man selv med. Foreningen giver rundstykker, sodavand eller en håndbajer.

Fra forår til efterår kan man af og til høre lyden af en påhængsmotor og se en jolle på vej ud eller ind. Der er stadig optimistiske fritidsfiskere, der forsøger at fange et måltid ål, fladfisk eller sild. Fisk er der ikke så mange af længere, men hummeren er i god fremgang. På den rigtige majdag kan man skrabe en stor portion rejer, og der kan bades i det lave vand ud for huset. Fiskerhuset i Nederby er en af de sidste aktive fiskelandingspladser, der findes i Limfjorden.

Kontingent:

Det koster 100 kr. årligt at være medlem.Kontakt foreningen ved:

Formand: Flemming Johannesen, Bjerregårdsbakke 41. 7884 Fur. Telefon 97 59 35 41

Kasserer: Verner Jensen, Bjerregårdsbakke 25. 7884 Fur. Telefon 97 59 35 47

Til toppen