Menu

Ny bog fyldt med gode historier fra Fur

  • Skrevet af 
Ny bog fyldt med gode historier fra Fur

I denne uge udkommer bogen ”Fortællinger fra Fur”. En bog fyldt med gode historier fra Fur. Gamle historier og nye historier, nogle som måske er sande og nogle, som måske er lidt løwn. Men alle med det til fælles at de er i hvert tilfælde er lidt rigtige, måske meget…

Hvad der til gengæld er uomtvistelig rigtigt er alle de mange fotos i bogen – alle naturligvis fra Fur. Ikke fotos fra Fur, som du kan se dem i turistbrochuren, men smukke fotos med et personligt touch, som fotografen ser Fur.

Bogen udkommer på Forlaget Wunderbuch, som trods relativt få udgivelser har formået at få bøger kåret som årets smukkeste bog allerede to gange. Forlagets bogudgivelser er alle blevet bredt og fornemt anmeldt i en række landsdækkende medier: Politiken, Weekendavisen, Kristeligt Dagblad, Radio24syv, etc.

Desuden har forlaget netop udgivet katalog til den danske pavillon ved Arkitekturbiennalen i Venedig 2014.

Med udgivelsen af “Fortællinger fra Fur” vil der blive sat fokus på at samle det bedste fra egnen: Lokaliteten er Fur, fotograf og forfatter er lokale folk, udgiveren er lokal.

“Fortællinger fra Fur” ønsker at indfange øens særlige magi. Gennem fotografier og fortæl¬linger, der balancerer mellem fakta og fri fantasi, indfanges og formidles et enestående unikt stykke natur og kultur.

Bogen udgives i samarbejde med Fur Museums Støtteforening.

 

Helt konkret er bogen blevet skabt over adskillige besøg på Fur. Fotografen, Per, har været der utallige gange med sin hund og sin mountainbike. Hver gang har han krydset øen fra ende til anden og fotograferet molergrave, skrænter, marker, dyr og skove. Forfatteren, Kim, har samlet informationer om øens historie, indbyggere, særheder, vaner, natur og geografi sammen. Han har opsnappet fortællinger og fortolket sine egne oplevelser ind i en slags magisk realisme, der spiller op imod Pers både nøgterne og stemningsfulde fotografier.

 

Kunst- og naturfotografen Kirsten Klein har fungeret som konsulent på bogens fotografier.

Filosof, oversætter og forfatter Søren Gosvig Olesen har fungeret som redaktør på novellerne.

 

Bogens fotograf og forfatter 

Per Andersen har siden han var fjorten år været en fast tilbagevendende besøgende på Fur. I dag har han sommerhus på øen og har gennem en årrække, gennem alle årstider, fotograferet Furs natur. Per har senest haft en række fotografier publiceret i “Phaidon Atlas – Architecture for Architects” (februar 2014), det internationale arkitekturtids-skrift “Abitare” (februar 2013), og er derudover i 2012 af Int’l Photography Awards (IPA) blevet hædret for en serie naturfotos fra Island. Per underviser i grafisk design og fotografi på Krabbesholm Højskole i Skive. Om sommeren arbejder Per som fjeldfører og bræinstruktør i Jotunheimen i Norge. 

Per er 51 år og uddannet cand. mag. i historie og medievidenskab fra Aarhus Universitet.

 

Kim Karmark har som mål at ville have besøgt 100 lande i sit liv. Han er nået til 68. Kim har levet af at skrive de sidste 25 år. Først som tekstforfatter og senere som kreativ direktør for det Aarhusianske reklamebureau envision, dernæst som rejseskribent for forskellige danske tidsskrifter og dagblade, bla Information, Jyllands-Posten, Weekendavisen og Ekstra-Bladet. Kim har fået udgivet digte og kortprosa og udgiver sin første skønlitterære roman i efteråret 2013.

Kim er 50 år og uddannet cand. mag. i historie og medieviden-skab fra Aarhus Universitet.

 

For at markere udgivelsen afholder Fur Museums Støtteforening et stort offentligt møde i Fur Forsamlingshus tirsdag d. 18. november kl. 19. Mødet er ikke kun for foreningens medlemmer men for alle og der er ingen entre.

 

På mødet vil bogens to skabere, fotograf Per Andersen og forfatter Kim Karmark, fortælle om bogen og dens tilblivelse – og mon ikke der også skulle falde en enkelt god historie eller to mere om Fur også.

 

Fur Museums Støtteforening er vært ved en kop kaffe og en bid brød, ligesom Fur Bryghus for at markere og fejre udgivelsen donorer aftenen med et enkelt glas god lokal bryg.

 

Til toppen