Menu

Flere penge til Fur-færgen

  • Skrevet af 

Af Andreas Steenberg, Radikale Venstre, medlem af Folketinget, transportordfører, valgt i Skive-kredsen.

 

I sommer afsatte alle partier i Folketinget 125 millioner kroner til billigere godstransport til landets øer. Lige før efterårsferien gik vi i gang med at forhandle en ny aftale om færgetransport til Bornholm. Selvfølgelig faldt snakken hurtigt på de 125 millioner kroner, som ikke er fordelt endnu. 

Jeg mener, at de penge skal komme alle øer til gode og ikke kun Bornholm. Bornholm er en stor ø og skal have en god del af pengene, men jeg vil også have nogle penge til blandt andet Fur. Fur har to molervirksomheder, Fur Bryghus og nogle transportvirksomheder, så det vil være helt logisk, at Fur også får del i pengene til godstransport. Der er netop meget godstransport til og fra Fur, fordi der er så meget erhvervsaktivitet. Det vil jeg gerne støtte op om. De mange lastbiler er med til at sikre mange afgange til gavn for furboerne og turismen, så det hele hænger sammen. Fur Bryghus og molerfabrikkerne er ligeledes med til at brande hele Skive-egnen og skabe job og indtjening, så det er bestemt værd at kæmpe for det.

Jeg vil tage kontakt til Morten Østergaard, der som indenrigsminister, sidder på den her pulje for at undersøge, om ikke Fur kan få del i de penge også. 

 

Senest ændretTirsdag, 21 oktober 2014 08:20
Til toppen