Menu

Ruth Dein fortalte på Ældrecenteret​

Ruth Dein fortalte på Ældrecenteret​

Mandag eftermiddag den 13. oktober  havde vi en pragtfuld eftermiddag i venneforeningen i Ældrecenterets spisesal, da vi havde besøg af Ruth Dein fra Skive, der fortalte en masse spændende erindringer fra sit spændende liv som hjemmehjælper i Skive Kommune.

Hun fortalte om sit liv, at hun var født på Fly Hede og blev gift som 19. årig, og fik hurtigt 4 børn, hvorefter de flyttede til Skive, og kort efter fik hun endnu et barn.

Hun fik herefter arbejde som hjemmehjælper i Skive kommune, og hendes mand fik arbejde på Dantherm.

Hun mistede sin mand for 2 mdr. siden, men det slog hende ikke ud, da hun igennem sit arbejde var vant til at takle de problemer, der opstår når ens nærmeste forlader dette liv, og hun har været med til mange dødsfald i sit liv og fungerede som vågekone på Hospice.

Men det var ikke bare sorg og død, hun fortalte om, hun fortalte en masse sjove historier om morsomme oplevelser, hun havde haft i sit arbejde, som hun kaldte for "Stjernestunder".

Bl.a. 93 årige Peter som hun skulle give aftensmad. Han havde fundet på, at han kun kunne spise grisehaler  som hans kone kogte til ham  og nu skulle hun så skære dem i stykker i led og stoppe dem i munden på ham  hvorefter han spyttede stumperne ud. da han havde fået det samme mange dage i træk  spurgte hun  om ikke snart han skulle have noget andet  men han ville kun havde det. Hun fandt så på at skære dem fra den ene ende den ene dag  og fra den anden den næste dag  og på den måde fortsatte de i lang tid.

Der var også en sjov historie med en enkefru forhv. ekviperingshandler Madsen  som vi grinede meget af.

Hun var også organist i en' af Skives kirker  og spillede så til de 4 sange  som vi sang fra "Seniorsangbogen"

Det var en dejlig eftermiddag. 

Til toppen