Menu

Museums dronen over Fur

Museums dronen over Fur

I 2013 banede Furs Fonde vejen for at tage de nye muligheder i brug. Teknikken var påplads men dronen savnede stabilitet i optagelserne. Med yderligere støtte fra Dansk Naturvidenskabs Festival og Nordea Fonden her i 2014 fik udstyret stabilisator. Billederne er nu fine og giver en smuk oplevelse af landskab og oplevelse.

Til festivalen i uge 39 vil vi bruge dronens ny egenskaber, til at vise hvor forskelligt det ser ud om man fra luften betragter den samme plet fra siden og lige ovenfra. Kameraet på dronen kan fjernstyres - drejes fra lodret til vandret - mens den er i luften. Det samme kan selvfølgelig opnås ved at tage et luftfoto print fra en net tjeneste, men her kan det gøres på lige det sted man ønsker og fra alle vinkler.

Dronen vil også være velegnet til Landart hvor flygtige former i landskabet fotograferes lige fra oven.

Vi er helt klar over reglerne for flyvningen, samt at vi som museum kun skal underholde. Så vi holder os til det offentlige luftrum og der hvor vi har fået lov. Det kommercielle overlader vi til dem der lever af den slags. Dronen giver os den unikke mulighed at give unge mennesker en fed oplevelse af geografi og demografi, samt at kunne snappe de flotte billeder af kyst og landskab når lys og vejr er perfekt.  

Har man en ide til noget flot eller noget landart. Det kan være en sjovt harveet mark eller et flot sted - kan man kontakte Bo Schultz på museet.

Landart er når man laver et flygtigt kunstværk som kun rigtigt kan beskues fra luften. Landart i Stendalgraven på Fur hvor den kontinuert gravning hele tiden forandre :-) til gavn og stor glæde.

Tak til Fur Fonde . Skamol og Damolin :-) for at have givet os og mange disse oplevelser.

 

Mange hilsner 

Bo

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Youtube links:

 

https://www.youtube.com/watch?v=mC-GNIV5ZS0&list=UU-o0uYLBctTWP3lXLfC7BVw

 

https://www.youtube.com/watch?v=qxLcNdBkKOk&list=UU-o0uYLBctTWP3lXLfC7BVw

Til toppen