Menu

Fur Skole holdt julehygge

  • Skrevet af 

Torsdag aften i sidste uge havde Fur Skole indbudt til julehygge for børn, forældre og skolens personale. I dagene op til var saks, lim og papir fremme i mange klasselokaler, så der var rigtig pyntet op til jul, men ellers må man sige, at det allestedsnærværende klima og ikke mindst debatten her om, havde sat sit præg på skolen.

Torsdag aften i sidste uge havde Fur Skole indbudt til julehygge for børn, forældre og skolens personale.

I dagene op til var saks, lim og papir fremme i mange klasselokaler, så der var rigtig pyntet op til jul, men ellers må man sige, at det allestedsnærværende klima og ikke mindst debatten her om, havde sat sit præg på skolen. Alle klasser havde på skift været med på klimadagene i Kulturcenter Limfjorden i Skive og havde gjort et stort arbejde ud af at lave materiale. Hele den store udstilling, der var udstillet på Fursund Skoles stand i Kulturcenter Limfjorden var stillet op. Tillige havde de ældste klasser lavet to meget fine aviser – Morgenavisen og Aftenposten. Om de var konkurrerende med hver sin politiske holdning, skal være usagt, men begge aviser udmærkede sig ved at tage ”sprængfarlige” emner op, som fremtidens børnepasning på Fur. Byrådsmedlem og landbetjent Morten Enggaard bliver således spurgt om skolens og børnehavens stilling: ”Jeg synes, der skal blive ved med at blive passet børn, for ellers er den ingen chance for, at der kommer flere til, og så vil Fur helt sikkert blive en turist ø.”

Aftenen begyndte med, at afdelingsleder Ole Pallesen bød de mange forældre velkomne. Derefter var der æbleskiver, gløgg og sodavand til alle og mulighed for at gå rundt i klasserne og se, hvordan børnene havde pyntet op til jul. Amerikansk lotteri var der også, hvor gevinsterne var skænket af de forretningsdrivende på Fur. Aftenen sluttede med, at alle børnene sang fire julesange og som det allersidste en fællessang for hele forsamlingen.

Dette sidste indslag betød et comeback for Stefan, der indtil for et par år siden var leder af Fur Skole, inden han blev inspektør for Roslev Skole. Stefan kan nemlig spille klaver, og folk med de evner fattes i øjeblikket på Fur Skole. Så til stor jubel kunne Stefan for et øjeblik indtage sin gamle plads bag klaveret og slå tonen an.

07.12.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Lydfiler

Ole Pallesen byder velkommen

http://www.furnyt.dk/furnyt/images/stories/artikler2009/juleh_1.wavBørnekoret 1

http://www.furnyt.dk/furnyt/images/stories/artikler2009/juleh_2.wavBørnekoret 2

http://www.furnyt.dk/furnyt/images/stories/artikler2009/juleh_3.wav


Til toppen