Menu

Nytårsaften og nat på Fur præget af hærværk

Furpigen og adskillige postkasser udsat for hærværk nytårsaften og nat. Tillige blev vinduer og døre slået ind på et tomt hus på Madsbadvej 44

Furpigen og adskillige postkasser udsat  for hærværk nytårsaften og nat. Tillige blev vinduer og  døre slået ind på et tomt hus på Madsbadvej 44.

Image

Desværre blev nytårsaften præget af hærværk på Fur. Værst gik det ud over Furpigen, der står på plænen ved Ældrecenteret ned mod Sundevej. Skulpturen blev bøjet bagover, så der nu forestår en kostbar reparation. Findes de skyldige ikke, så bliver det Sparekassefonden, der i sin tid bekostede opsætningen, der må punge ud. Det betyder, at der i det kommende år bliver færre penge at dele ud til kulturelle formål på Fur, oplyser Knud Erik Lykke fra Sparekassefonden. Hærværket er nu meldt til politiet.

Image

Image

Image

Da FurNyt kom forbi ved 10.30 tiden nytårsdag var der stadig mærker efter mange forspor i sneen omkring skulpturen. Noget tyder derfor på, at der er mange, der må have en viden om, hvad der er sket i nattens løb. Forældre opfordres derfor til at spørge deres børn, om de ved noget, som kan kaste lys over hærværket.

Det var imidlertid ikke blot Fur-pigen, der led overlast. Adskillige postkasser blev bombesprængt og på Madsbadvej 44 blev vinduer og døre slået ind i et forfaldent hus, der har stået til salg gennem længere tid.

01.01.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen