Menu

Tag på udflugt med Limfjordsbussen

  • Skrevet af 
Tag på udflugt med Limfjordsbussen

Igen i denne sommer har SET (Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter) og Morsø Turistbureau entreret med  ”Limfjordsbussen”, der i perioden 5. juli til 17. august vil sejle i rutefart mellem Nykøbing Mors, Fur, Sallingsund og Glyngøre. ”Limfjordsbussen” medtager passagerer, cykler og barnevogne og er derfor et fantastisk tilbud ikke blot til turisterne – men i høj grad også til Skiveegnens egne borgere, der her får en unik mulighed for at opleve Limfjorden fra søsiden – evt. kombineret med udflugter på land fra anløbshavnene.


SEJLPLAN OG BOOKNING


”Limfjordsbussens” første sejlads bliver kombineret med åbningen af Trolderuterne på Fur. På afgangen lørdag, den 5. juli kl. 10 fra Nykøbing får gæsterne derfor selskab af indtil flere trolde, der vil underholde og fortælle  spændende historier om Limfjordslandet – naturligvis specielt om Fur, der i dagens anledning måske burde omdøbes til ”Danmarks skønneste trolde-ø”. 

Udviklingskonsulent Janne Kragh Pedersen fra SET (Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter) fortæller: 

- Sejladsen med Bertha K – som Limfjordsbussen hedder, når den er ”civil” – giver henover sommeren både lokalbefolkningen og turisterne fantastiske oplevelsesmuligheder, da ”bussen” både kan bruges som udflugtsbåd med eller uden madkurv eller som led i eksempelvis en oplevelses- eller cykeltur i Limfjordslandet. Turen fra Glyngøre til Nykøbing tager en halv time, mens sejltiden mellem Nykøbing og Fur er lidt over en time.

Færgen medtager passagerer, cykler og barnevogne og sejlplanen er tilrettelagt, så det eksempelvis er muligt at tilbringe mange timer på Fur. Dermed har man god tid til at udforske ”Danmarks smukkeste ø” og til at besøge Fur Museum og de fascinerende molerklinter, som kandiderer til at komme på UNESCO’s Verdensnaturarvliste. 

-Det kan også lade sig gøre at tage færgen fra Nykøbing midt på eftermiddagen og spise aftensmad i Glyngøre, hvor der netop i disse år sker utrolig mange spændende ting, siger udviklingskonsulenten, der tilføjer, at der selvfølgelig vil være god tid til at nyde maden, inden færgen returnerer fra Glyngøre. 

Både på Fur og fra Nykøbing er der mulighed for at få endnu mere ud af turen, idet der begge steder – mod betaling - er indsat bus i dagtimerne. Fra Nykøbing kører gratis shuttelbus mellem havnen, Jesperhus og Sallingsund Færgekro. På Fur sørger Skive Minibusser – mod faste takster - for, at gæsterne på Fur bl.a kan besøge Fur Bryghus, Fur Museum, Bette Jens’ Hyw og meget mere. 

-Ja, og så var der jo det med troldene, husker Janne Kragh Pedersen, der uddyber: -I år kombinerer vi den første sejlads med åbning af Trolderuterne på Fur og inviterer derfor hele familien på eventyr sammen med de 9 trolde, der er hovedpersoner i ruternes mange sjove og spændende fortællinger. Trolderuterne giver mulighed for at leg og oplevelser for alle aldre og alle interesser. 

Trolderuterne – der har startpunkt på Fur Havn – er baseret på QR koder, troldefodspor i naturen og masser af trolderi på hjemmesiden, trolderuterne.dk. På den måde kan hver enkelt familie selv bestemme tid og tempo, når troldene skal findes.

Limfjordsbussen også et rigtig godt tilbud til cykelturister i Limfjordslandet. Den binder nemlig den nationale cykelrute Limfjordsruten (rute 12) sammen med den nationale cykelrute 2, der går fra Hanstholm over Mors og Salling og videre mod København. Takket være ”Limfjordsbussen”, kan cykelentusiasterne nu få et lille pusterum og lettere komme på kryds og tværs af Limfjorden.

Janne Kragh Pedersen oplyser, at sejlplan kan ses på www.limfjordsbusser.dk, hvor der også kan bookes billetter.  Hun slutter med en opfordring til Skiveegnens borgere: -Benyt lejligheden til at se Limfjordslandet fra søsiden i løbet af sommeren. Eller spring ud i det med det samme og lad ungerne opleve troldene – både på sejladsen lørdag den 5. juli og på Fur, når trolderuterne på øen indvies.


Foto Trolderuterne / Fotograf: Trolderuterne

Foto Limfjordsbussen / Fotograf Jacob Lerche

 

 

Senest ændretFredag, 04 juli 2014 10:40
Til toppen