Menu

Fur deltog med skakhold i turnering

Fur deltog med skakhold i turnering

Søndag den 8. juni deltog et skakhold fra Fur i Dansk Skakunions Pokalturneringen, der blev afviklet på Hotel Scandic Odense. Hvordan kunne det gå til, vil nogen måske spørge, da der jo ikke er nogen skakklub på Fur?

Forhistorien er denne, at gammel kærlighed som bekendt ikke ruster, højst irrer lidt og der blandt fastboende og sommerhusfolk på Fur i øjeblikket er mindst to aktive klubskakspillere af betydelig styrke. Nemlig Claes Løfgren, der med familie er flyttet til en ejendom på Madsbadvej og Morten Fabrin, der har købt hus på Sundevej, hvor han og hans bedre halvdel overvejer at flytte permanent til fra Viborg. 

Morten har gennem et halvt århundrede været aktiv skakmand både som spiller og organisationsmand og har ved flere lejligheder talt for, at der skulle spilles skak på Fur. Derfor tog han initiativ til, at Fur skulle stille et hold ved nævnte turnering i Odense. Og her er det, at FurNyts udsendte kommer ind i billedet. Han lærte at spille skak af en kammerat engang i begyndelsen af 1960erne og blev efter et par år medlem i Skanderborg Skakklub. Siden blev brikkerne lagt væk, men dog fundet frem igen, da det inden for de seneste år er blevet muligt at spille skak på internettet. 

Derfor blev den udsendte tilbudt en plads som fjerdemand på holdet. Tredjemand kunne umiddelbart ikke findes på Fur, men kunne findes på Mors i form af Erling Møller, der er aktiv i Skive Skakklub og har spillet skak siden1960erne. 

Vi blev tilmeldt Seniorrækken, der er for folk, der har rundet de 60 år. Der var 11 hold tilmeldt, og blandt dem, var der flere tidligere landsholdsspillere, så det var et virkeligt skrap selskab vi var havnet i. 

Bortset fra, at vi i første rundet løb ind i lussing på 0-4 til et stærkt århusiansk hold, så gik det over forventning, og det lykkedes at slutte på en samlet 4. plads. Morten havde sørget for, at vi som det eneste hold havde ens T-shirt på med ”Fur” påtrykt, så ingen var i tvivl om, hvor vi kom fra.  

Oplevelsen har givet skak på tanden, og Morten taler nu om en gang efter sommerferien, at prøvet at samle alle skakinteresserede på Fur til en skakaften. 

 

Til toppen