Menu

Sommerudstilling i Karolines Hus

  • Skrevet af 
Sommerudstilling i Karolines Hus

Karolines Hus præsentereri perioden den 01. juli til d. 31. august keramikeren Marianne Steenholdt Bork maleren Ellen Bye Jensen.

Marianne Steenholdt Bork

Keramik på poter 

Kyon – Cane – Hund

Hunden er valgt som motiv for en serie unika keramiske værker. Marianne har ikke selv hund, men er fascineret af hunden, som dyr, som begreb og som billede på mennesket. Skødehunden, Pittbull’en og Ulven er repræsentanter for forskellig adfærd og karakter. Menneskets lange parløb med hunden har inspireret Marianne til disse fortolkninger og karikerede hundeportrætter.

”Mine hundes blik er vigtigt”, siger Marianne. ”Er det et hengivent og legeafventende et fra Fido, eller er det et vagtsomt et fra muskelhunden ,eller et isnende, hårrejsende et fra alle hundes ophav – ulven. Canes saepe prudentes sunt” lat. =” Hunde er ofte kloge”. 

Gælder det også menneskene? Skulle en af hendes hunde komme på dit skrivebord, kan der filosoferes videre over livets facetter og sjælens snørklede vej.

Marianne Stenholdt Bork har desuden et bredt udvalg af sine keramiske værker med på udstillingen, men hundene er nye!!

 

Ellen Bye Jensen

Landskaber fra Fur

Willumsen, Van Gogh og Olivia Holm Møller bliver nævnt når man skal finde rødder og slægtskab med Ellen Bye Jensens kunst, og rigtigt er det da også, at disse ligesom Bye Jensen lader farverne i deres landskaber gløde ekspressivt, og nogle af Van Gogh´s billeder har også et linjespil, der kan minde om. Men alligevel synes man knapt sammenligningerne holder udover et ekspressivt udtryk.

Ellen Bye Jensen er sin egen, og landskaberne er hentet fra bl.a. Fur hvor hendes dramatiske linjespil ikke er langt fra virkeligheden. Farverne har blot  fået en anelse mere – måske snarere: ”farvekraft af helvede til..” som Jens Søndergaard sagde. Dramatikken udspringer måske i virkeligheden allermest af fladernes opdeling i klare former, og her er det snarere en Gauguin man kommer til at tænke på. Hvis man så kigger på Ellen Bye Jensens portrætter, bliver det endnu mere nærliggende.

Men hvorfor al denne søgen efter nogen at ligne, når nu hendes billeder hviler så godt i sig selv og i virkeligheden blot fortæller hvordan det føles at være netop dér, denne dag og med dette vejr….

Det gør de til gengæld overbevisende !!  

 

Til toppen