Menu

Velkommen til Fur Rundt 2014

Velkommen til Fur Rundt 2014

Så er Fur igen klar til at modtage en masse glade deltagere til den traditionsrige march Fur Rundt. Arrangementet finder i år sted for 46. gang. 

Begivenheden har udviklet sig til mere end bare en lokal march. Fur Rundt er en folkefest, hvor man møder gamle bekendte og træffer nye mennesker. Fra tidlig morgen til midnat summer Fur og ikke mindst Fur Havn af liv og aktiviteter. Øen er virkelig et besøg værd den dag.

Fur Rundt er blevet en folkefest - ikke kun for furboerne, men også for folk fra nær og fjern. Det er også en dag, hvor mange af Furs fraflyttede unge mødes, og de har inviteret venner og studiekammerater med. Alle er velkomne.  

Det er som altid den 2. lørdag i juli – i år den 12. juli - at man finder kondisko, militærstøvler og lignende frem fra gemmerne. En stor del af marchen foregår i sand, så det er vigtigt med fodtøj, der er gået godt til.

Ruten er lagt, så man går langs stranden, hvor det kan lade sig gøre. Turen er på godt 20 km. De hurtigste løber rundt på ca. 2½ time. Andre tager hele familien med på en hyggetur, der varer det meste af dagen.

Som noget nyt kan man også cykle rundt. Man skal følge den blå kystrute, der er den ene af de tre cykelruter, der er markeret på Fur.

Starten går fra Fur Havn fra kl. 8.00 – 10.00. Allerede fra morgenstunden er der lagt an til en rigtig god stemning. Der er musik på havnen, hvor man også kan købe kaffe og rundstykker fra kl. 7.30.

Før marchen sættes i gang, betaler deltagerne 20 kr. i startgebyr, og man får udleveret et rutekort med de tre rastepladser.

Rast 1 er ved stranden nær Fur Camping. Rast 2 er ved badestranden på Færkeroddevej og rast 3 ved stranden neden for lejrskolen i Engelst. 

Når målet er nået - og det er naturligvis også på havnen - er grillen varmet op.

Grillpølsen kan nydes sammen med en kold fadøl, vand eller vin. 

Der vil med garanti komme godt gang i snakken, uanset om man sidder inde i det store festtelt eller ude på kajen.

Om eftermiddagen vil deltagere fra den folkemusikalske teltlejr på Fur spille på havnen. 

Dagen igennem kan man på havnen besøge boder, hvor initiativrige mennesker sælger og demonstrerer Ø-produkter fra Fur. De er bestemt et besøg værd! Her kan man også få en gang massage til de ømme fødder og stive muskler. 

Fra kl. 17.00-19.00 kan der købes mad, der er kreeret af den kendte kok Chili John.  Han er blevet fast gæstekok, og hans særlige Fur Rundt menu er en oplevelse i sig selv. Vil man være helt sikker på maden, kan der købes madbilletter i Dagli’ Brugsen på Fur et par uger før marchen.

Om aftenen er der vablebal. ”Djursland Spillemænd” spiller fra kl. 19.30 til ca. 22.30 og, og det er ikke gammeldags spillemandsmusik. Der bliver gang i den.

Havneballet plejer at trække rigtig mange mennesker til. Selv om man ikke har gået rundt, kan man godt danse sig til vablerne! Dansestilen bærer måske præg af, at man har været igennem mange strabadser i løbet af dagen. Det er bare en ekstra charme!

Traditionen tro uddeles der vandrepokal til den største tilmeldte gruppe. Man skal huske forhåndstilmelding på turistkontoret (97 59 30 53) eller ved startbordet på selve dagen. Vinderen 2014 vil naturligvis blive hædret og få overrakt vandrepokalen.

Fur Rundt kan gennemføres, fordi omkring 70 frivillige yder en stor ulønnet arbejdsindsats både før, under og efter marchen. Overskuddet går ubeskåret til de seks foreninger, der er med i Furs Forenede Foreninger.

Den 12. juli er alle klar til at tage imod de omkring 1.000, der deltager i marchen og havneballet. Alle er velkomne.

 

Til toppen