Menu

Karolines Hus på Fur - juni-udstilling 29. maj – 29. juni

  • Skrevet af 
Karolines Hus på Fur - juni-udstilling  29. maj – 29. juni

Karolines Hus på Fur

Juni-udstilling

29. maj – 29. juni

Vi glæder os til at præsentere

 

Margrethe Christensen 

Marianne Rying

 

Fernisering Kr. Himmelfartsdag

 torsdag d. 29. maj kl. 14-16

 

Åbent alle skolefridage kl. 13 – 17.

 

Det glæder os meget, at vi i år fik plads til disse to dejlige malere.

Normalt har vi figurativ kunst i Karolines Hus, men det er også dejligt at få et friskt pust af noget nyt. Vi håber, at vores publikum vil tage godt imod.

 

Marianne Rying fortæller:

 

Jeg har altid beskæftiget mig med RUM, FORM OG FARVE, både som indretningsarkitekt og maler. Jeg arbejder i et konkret abstrakt formsprog, meget koloristisk og meget gerne med en tredimensional virkning.

 

Jeg har fået undervisning på Kunstskolen i Aalborg af Bodil Østergaard fra 1992-97, deltaget på kurser hos Lene Palm Larsen og Gerda Swane og de sidste 5 år 

har jeg modtaget undervisning af Gudrun Heyn-Johnsen Jeg er blevet optaget på mange censurerede  udstillinger bl.a. på KS Kunstnernes Sommerudstilling 2009-2010-2011 og 2013 og på KP Kunstnernes Påskeudstilling i 2011.

Uddrag af Lars Svanholms anmeldelse i Kunstavisen af KP 2011med overskriften:

"Påskekiks og kunstnere på spring"

"Lyspunkter.”

Nu lyder det som hele KP er ren jammer og dilettanteri: men der findes dog lyspunkter på udstillingen: ………….og Marianne Ryings skarpt optrukne, konkrete abstraktioner."

 

Jeg har udstillet bl.a. på Dronninglund Kunstcenter, Galleri Jakobsen i Lønstrup, Galleri Gl. Toftegaard i Vildmosen og Galleri Grothe i Charlottenlund.

 

Jeg er optaget i Kunstnergruppen LIV og medlem af Kunstnergruppen PII og Malergruppen MOSAIK. Med disse grupper er der også en stor udstillingsaktivitet.

 

Jeg er blevet bedt om at være med i Tom Jørgensens bog om 101 KUNSTNERE 2014. 

Bogen udkommer til efteråret.

 

Margrethe Christensen fortæller

 

Hvor svært kan det være? Det var det spørgsmål, der var starten til mit liv som maler. Vi manglede et maleri i vores spisestue!

Det var i sommeren 2001 og siden har det ene maleri afløst det andet. Alle malerier er olie på lærred.

 

Det er altid kvinder, jeg maler. Oftest kraftige kvinder som også fylder ud over lærredet. Jeg er fascineret af at male skikkelser, der udtrykker kropssprog, sjæl og stemning. Nogle gange meget fremtrædende, andre gange mere diffust.

Gennem mine frodige kvindefigurer, forsøger jeg at bryde normen for skønhed og perfektionisme. 

 

Tom Jørgensen skrev:

I malerierne bliver kvindekroppen forvandlet til et både kompliceret, elegant og dynamisk spil mellem linjer og flader med farven som det bærende og skabende element. Farven deler lærredet op i forskellige farveplaner, hvor modsætningen mellem figuren og rummet stort set ophæves

Nogle ser farverne i mine billeder, andre formen og andre igen ser mit motiv som grimme kroppe, fordi "grimt" står i modsætning til "det pæne og perfekte", der for de fleste er det slanke. Jeg føler mig tiltrukket af det, som i andres øjne ikke er billedskønt og fuldendt - og hvem afgør, hvad der er perfekt?

 

Tildelt Form-Art prisen 2007 og 2008/2. i Hamborg

Optaget i Tom Jørgensens bog ”101 Kunstnere” 2013

Optaget i kunstnersammenslutningen ”Liv”

Medlem af kunstgruppen ”Pii”

Senest ændretTorsdag, 22 maj 2014 22:15
Til toppen