Menu

Flyttede til Fur efter at have set Tv udsendelse

Flyttede til Fur efter at have set Tv udsendelse

FurNyts udsendte har besøgt kunstneren Regina Egenæs, der sammen med sin mand Sigurd har slået sig ned på Fur. Nærmere betegnet på Hellesmindevej 4. At det kom der til, skyldtes den efterhånden berømte udsendelse med TV-kokken Anne Hjernøe og TV-dokumentaristen Anders Agger, der i 2012 besøgte Fur omkring Muslingedagen.  

Da Regina og hendes mand havde set den, var de ikke i tvivl. Der ville de bo. Men som alle sjællændere, så havde Regina svært ved at tro andet, end at så dejligt et sted måtte ligge på Sjælland. Men selv da den misforståelse var rettet, var de ikke i tvivl. Fur blev fremtidens hjem for dem. Fur Mægleren Poul Olesen blev kontaktet og viste dem rundt på øen. Det styrkede kun lysten til at realisere drømmen.  Gården ved Tureby nær Stevns blev sat til salg, (den del af projektet viste sig at blive den sværeste del, da gården først for nylig er blevet solgt).

Kontakt gik der også til Troels fra Karolines Hus, som en af mentorerne på Fur, der tager imod tilflyttere. En ordning som Regina ikke kan rose nok.

I husets store stue, hvorfra der er udsigt mod syd over Furs flade land med vindmøllerne i Salling som baggrund, har Regina indrettet sit alelier. Her laver hun sin kunst og underviser sine elever. Hun er født i England og voksede op i Tyskland hos sine bedsteforældre. I 1968 i ungdomsoprørets år fik hun en dansk kæreste, som betød, at hendes voksne liv blev i Danmark. Her tog hun en uddannelse som korrespondent inden kunsten fik tag i hende. 

Reginas speciale er voksmaling eller som det hedder Encaustic-Art. Det er en kunstart, som er opstået i oldtiden i forbindelse med, at folk er begyndt at holde bier. Metoden går helt enkelt fortalt ud på, at bivoks tilsat farve opvarmes og påføres på encaustic-papir. Voksen stivner med det sammen og giver en nærmest tredimensional virkning og står samtidig i meget rene farver. Farven er også meget lysægte og kan holde sig i flere hundrede år.  I stedet for pensel bruges et el-opvarmet instrument, der minder meget om et lille strygejern. Voksen, der fås i mange farver, kommes på den varme flade, som så stryges ud over papiret. 

Deres udsendte fik lov til at prøve, og det lykkedes faktisk til hans store overraskelse at lave noget, der mindede om et landskab. Dermed synes en af Reginas påstande bevist, nemlig at alle kan lære det. 

Regina har altid interesseret sig for kunst og gået på kurser i blandt andet pastelkridt, olie, akryl og modetegning. For 14 år siden meldte hun sig til noget, som hun troede var et weekend kursus, men som til hendes overraskelse var et fireårigt kursus i porcelænsmaling. Dengang  stiftede hun også bekendtskab med voksmalingen og blev bidt af det. Siden er det blev til et kursus hos en berømt voksmaler, waliseren John Buckland. 

I dag er Regina nået dertil, at det er hende, der underviser andre. Så er der furboere og andre, der har lyst til at lære teknikken så kan de gå ind på Reginas hjemmeside: www.reginasstaffeli.dk og se kursustilbuddene, desuden sælger Regina også alt til voksmaling til fordelagtige priser. I begyndelsen af juli og august får Regina besøg af to internationalt kendte Encaustic-Art kunstnere, som afholder workshops i hendes dejlige atelier.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretSøndag, 01 juni 2014 21:13
Til toppen