Menu

Fur Friskole har ansat skoleleder

Fur Friskole har ansat skoleleder

Bestyrelsen for Fur Friskole har i den seneste tid været travlt beskæftiget med at finde den person, som skal stå i spidsen for Fur Friskole, når skolen åbner den første august 2014.

Ved ansøgningsfristens udløb var der otte, som havde indsendt ansøgning og seks af dem blev indkaldt til samtaler. Det blev en lang proces, som har strakt sig over halvanden måned. På Facebook og andre steder blev der utålmodigt spurgt efter, hvad der foregik – om der eller foregik noget overhovedet – og svaret var hver gang: hav tålmodighed – vi arbejder på sagen. 

Men nu er arbejdet slut, og den udsendte, der har flere kasketter på i denne sag, har fundet den mest prangende kasket frem, nemlig FurNyts, og er taget over vandet for at hilse på den nye skoleleder. Adressen er Kirkebakken 2 i Roslev. Det er et ældre rødstens hus kan den udsendte se, da han  en mørk aften finder døren og dørklokken. 

”Kom indenfor”, lyder det, da døren bliver åbnet. Det er Bente Kæseler, den kommende skoleleder, der tager imod. Efter at have hilst på Steen, Bentes mand, bliver den udsendte bænket i stuen og straks budt på kaffe. 

Bente er født i København. Men tre uger gammel, blev hun morsingbo, idet hendes forældre flyttede til Karby på Mors. Hendes far kom fra Mors, men var draget til København, hvor han mødte Bentes mor, der var indfødt københavner.  Det var i 1958. Som barn gik Bente i Karby skole, og det var hun glad for. Da hun havde mødt sin Steen og fire børn var kommet til verden, og hun hørte, at kommunen ville nedlægge skolen, blev hun inddraget i arbejdet for at lave en friskole. En skoleleder og to lærere blev ansat, men man manglede stadig en til at tage sig af de mindste. Det fik Bente til at træde ud af bestyrelsen den ene dag og gå ind i skolen som lærer den næste dag. Hun havde ikke nogen formel uddannelse som lærer, men uddannede sig løbende på Skive Seminarium og på den Frie Lærerskole i Ollerup. Atten år blev det til på Karby Friskole. Det blev en spændende tid, hvor Bente var med til at forme friskolen fra bunden af. Resultatet blev en familieskole, hvor dørene altid stod åbne, og hvor det enkelte barn blev tilgodeset. 

Efter 18 år i Karby var det farvel til skolen der. Familien var allerede flyttet til Roslev og efter et par år på Gørding Friskole og et arbejde på en skole for børn og unge med forskellige vanskeligheder, blev det til et job som lærer på Kongenshus Efterskole.

Den udsendte opdager pludselig, at han har glemt at drikke sin kaffe, men heldigvis er den endnu varm. 

Således opladet stiller han et af sine dybdeborende spørgsmål:

”Hvad er det, der er så godt ved en friskole?”

”At der er et frirum – og at der er kort fra tanke til handling”, siger Bente. Det faglige skal være i orden, men det er muligt at krydre hverdagen med alt muligt. Der skal være plads til alle – det er specielt vigtigt i dag, føjer Bente til. Lønnen for det arbejde er at se, at resultatet er glade børn, der trives, at ens arbejde er med til at gøre en forskel. Alle hendes egne børn har således gået på friskole og i perioder har haft deres mor som lærer.

Fortællingen og drama er Bentes hjertebørn, men som friskolelærer er hun vant til, at kunne undervise i de fleste fag. Undervejs har hun taget mange kurser i, at hjælpe børn og unge, der har problemer af den ene eller anden art.

Bente glæder sig nu til arbejdet som leder på Fur Friskole og være med til at bygge skolen op fra start. Mange ting skal ske inden 1. august – der skal ansættes medarbejdere, anskaffes lærerbøger, laves timeplaner og meget mere. Noget der godt kan give en nybagt leder sved på panden, men når dørene åbner til første skoledag, så vil roen falde over Bente, for der er hun på hjemmebane. 

 

Torsdag den 3. april kl. 19.00 er der generalforsamling i Fur Friskole. Her vil Bente Kæseler være til stede. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen