Menu

Høring om småøer - Indbydelse til Jubilæumskonference

Høring om småøer - Indbydelse til Jubilæumskonference

Folketingets Udvalg for Småøer og Sammenslutningen af Danske Småøer indbyder til høring om småøerne i anledningen af Sammenslutningen af Danske Småøers 40 års-jubilæum.

Høringen finder sted onsdag den 26. marts 2014 kl. 10-15 i Landstingssalen på Christiansborg.

Udvalget og sammenslutningen ønsker med jubilæumskonferencen at sætte fokus på ø-livet og åbne for en debat om småøernes fremtid - muligheder så vel som barrierer for småøernes udvikling – set med folketingsmedlemmers, kommuners og øboers øjne.

 

Hovedtemaerne på høringen er færger og rammebetingelser for ø-livet

Færgerne er alfa-omega for småøerne. Gode og stabile færgeforbindelser er en forudsætning for opretholdelse af helårslivet på småøerne. De er øernes livline, og færgerne er derfor også centrale i næsten alle spørgsmål om småøerne.

Rammebetingelser for småøerne dækker bredt over offentlig service så som bredbånds- og mobilforbindelser, adgang til uddannelse og sundhedsforanstaltninger samt lovgivning om f.eks. erhvervsudvikling. Rammebetingelser er det grundlag, der gør det muligt at leve, arbejde og bo på småøerne.

Udvalget og sammenslutningen har inviteret indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager til at debattere færger og landdistriktsminister Carsten Hansen til at debattere småøernes rammebetingelser.

Formand for Udvalg for Småøer, Hans Chr. Schmidt (V), er ordstyrer gennem dagens debatter, og næstformand for udvalget, Lennart Damsbo-Andersen (S), vil afrunde høringen og opsummere indtrykkene fra høringen.

Høringen slutter med en tale af formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, i anledning af sammenslutningens 40 års-jubilæum og efterfølgende reception.

Det endelige program for høringen følger i løbet af de næste uger sammen med praktiske oplysninger om tilmelding til høringen. Der vil være begrænset antal pladser.

Udvalget og sammenslutningen ser frem til en god og konstruktiv høring med deltagelse af borgmester m.fl. fra småø-kommuner, beboerne på småøerne samt embedsmænd, foreninger og organisationer, som arbejder med og interesserer sig for småøernes forhold.  

På vegne af Folketingets Udvalg for Småøer og Sammenslutningen af Danske Småøer

 

Udvalgssekretær Jørgen Nielsen

tlf. 3337 5528 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udvalget for Småøer

 

Sekretariatsleder Lise Thillemann Sørensen

Tlf. 62 51 39 93/60 77 13 39

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.danske-smaaoer.dk

Til toppen