Menu

Kom igang med FurNyt.dk

Her er en samling af tips til hvordan du kan komme igang med at bruge furnyt.dk - nogle gode tips om furnyt.dk - Hvordan laver jeg en oplysning i kalenderen ?  - Klik på overskriften for at se mere af artiklen

Vi har lavet en samling af tips til, hvordan man kan komme igang med at bruge furnyt.dk

Et par gode tips

{xtypo_rounded2}Opbygning af siderne

Alle sider på hjemmesiden består af tre spalter - en spalter til venstre med artikler og to spalter til højre med oversigter og andre ting, der er relevant til netop det menupunkt, der er valgt.

Når man vælger et menupunkt - enten et hovedpunkt eller et underpunkt - åbnes en ny side på furnyt.dk.

Et eksempel: Menupunktet 'Fur' siden

To spalter til venstre med artikler og to spalter til højre med følgende:
Lokale nyheder - hentet direkte fra Skive Folkeblads Online nyheder (opdateres løbende igennem dagen)
Fur på Facebook - der er mange forskellige Facebooks om Fur - denne er valgt da Webmasteren også er administrator for denne gruppe. Er du ikke Facebook-bruger kan du blot klikke på knappen 'Become a Fan' - så kommer man til en oprettelsesside.
Vejret på Fur - denne hentes fra den norske vejrtjeneste, der netop har vist sig at være bedre end DMI for vort område. Der er for øjeblikket lidt kludder med 'forbindelsen', men der arbejdes på sagen.
Institutioner på Fur - med link til disses portrætter
De nyeste artikler - en liste over de nyeste lister på hele www.furnyt.dk (de artikler der er på hovedsiden 'Fur' er kun en del af alle artiklerne - derfor denne oversigt
Et tilfældigt udvalg af artikler - hver gang browseren opdaterer siden udtrækkes et tilfældigt udvalg af artikler til denne oversigt. Man kan let opdatere browseren ved at trykke på funktionstasten F5

I den højre spalte er følgende:
Firmaportrætter - er en rulle-oversigt over alle firmaer og andre på Fur
Mest læste artikler af alle artikler på www.furnyt.dk
Mest læst - seneste 30 dage - altså de artikler der de sidste 30 dage er læst mest
Søgning - klik på ordet 'Søg' så kan man indtaste det ønskede. Søgning sker som en søgning i Google. Hvis man trykker på Enter-knappen i 'Søg'-feltet åbnes en ny side, hvor man kan lave mere avancerede og målrettede søgninger - i alle dokumenter eller en del af disse. Man kan også sortere resultatet.

Det var en gennemgang af én af siderne på www.furnyt.dk - alle sider er ikke forskellige, men der er forskelle - som vi løbende vil arbejde med - så tag en rundtur en gang imellem.
{/xtypo_rounded2}

{xtypo_rounded2}Kalenderen på FurNyt

Kalenderen på FurNyt vedligeholdes af de enkelte foreninger mv. For at kunne oprette - redigere og slette egen kalender information skal man registrere sig som bruger på www.furnyt.dk - Er 'man' en forening eller har en virksomehd et firmaportræt - kan man få adgang til selv at arbejde med kalenderen.

Vil man kun se f.eks. 'Møder' - klikkes på teksten 'Møder' lige under selve månedskalenderen - på den måde kan man selv bestemme et 'filterr' over kalenderinformationerne.

Kalenderen findes flere steder - den store månedsoversigt er under menuen 'Forside', 'Kalender'. På bl.a. forsiden af www.furnyt.dk kan man se en oversigt som en liste.

Endelig er der et par steder tilføjet to små månedskalenderer. Hvis man ser godt efter er der blå og sorte dato-tal - de blå indikerer, at der er en kalenderinformation den pågældende dag. Klikkes der på datoen åbnes en dagskalender for den valgte dato.{/xtypo_rounded2}

{xtypo_rounded2}Send et Postkort fra Fur

Menuvalget: 'Forside', 'Send et Postkort fra Fur'

{/xtypo_rounded2}

{xtypo_rounded2}Oprettelse af møde mv i kalenderen på www.furnyt.dk

For at kunne oprette et møde eller en begivenhed mv. i kalenderen på www.furnyt.dk skal følgende være opfyldt:

 • Man skal have oprettet sig selv som bruger / er det en forening, der skal kunne oprette informationer i kalenderen er det bedst, hvis man laver en fælles bruger med foreningens navn evt. i forkortet form - husk at der kun kan oprettes en bruger pr email-adresse
 • Man skal have betalt sit medlemskab til www.furnyt.dk - firma / forening
 • Man skal sende en email til webmasteren - Jesper Schrøder - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og bede om adgang til at oprette informationer i kalenderen (webmasteren tildeler ekstra rettigheder (man bliver 'skribent') til dette individuelt) - Webmasteren sender en bekræftelsesmail når processen er fuldført.

Under forudsætning af at ovenstående er gennemført kan man nu logge sig ind via forsiden på www.furnyt.dk med brugernavn og adgangskode.

Oprettelse af et møde

 • Du er logget korrekt ind på www.furnyt.dk ?
 • Vælg menuen - 'Forside', 'Kalender' - den  normale månedskalender vises - men der er ændret lidt hist og pist
 • Peg med musen på en dato - øverst til højre i denne dato er der nu et lille rundt plus-ikon - klik på det
  Al tekst i det nye vindue er desværre ikke oversat til dansk endnu
 • Udfyld de relevante felter - vi vil foreslå, at man altid udfylder 'Subject', vælger korrekt kategori, skriver lidt tekst i det store felt (det kan blot være tekst - man behøver ikke bruge det overvældende antal knapper med indbyggede muligheder)
 • Dato vælges ved at klikke på den lille sorte kalender til højre for dato-feltet - klokkeslet skrives som angivet - således:  TT:MM (det SKAL være kolon)
 • Ofte vil man kun have vist start-tidspunkt for mødet - hvis man laver en markering i boksen til venstre for 'No specific end time' så er det ok. Markeringen laves ved at klikke på boksen.

Redigering af et møde

 • Du er logget korrekt ind på www.furnyt.dk ?
 • Vælg menuen - 'Forside', 'Kalender' - den  normale månedskalender vises - men der er ændret lidt hist og pist
 • Peg med musen på en dato - øverst til højre i denne dato er der nu et lille rundt plus-ikon - klik på det
  Al tekst i det nye vindue er desværre ikke oversat til dansk endnu
 • Da du kun kan redigere i dine egne kalender-informationer - klik du i kalenderen på ét af dine
 • I den åbne kalender-information er der øverst til højre trre ikoner - for at rette / redigere klikkes der på ikonet med 'blyanten oven på et stykke papir'
 • Der kan vælges mellem - Edit event (rediger) - Copy and edit event (du får en kopi af din kalender-information som så kan bruges på en anden dato) - Delete Event (slette en kalender-information) - sletningen er begrænset til kun at kunne blive udført af webmasteren. Så - kontakt webmasteren ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og forklar hvad der skal slettes og hvorfor.
 • Vælger du - 'Edit event' - åbnes kalender-informationen og du kan nu lave dine rettelser
 • Øverst i vinduet klikkes på knappen 'Gem' og data sendes til serveren - redigeringen er fuldført.

 {/xtypo_rounded2}

Mere informatiion

{xtypo_info}Firma-oversigterne - hvad er med hvor ?

De firmaer der bidrager til www.furnyt.dk's økonomi har mulighed for at få lavet et såkaldt 'firmaportræt'. Disse firmaportrætter kan ses flere steder rundt om på www.furnyt.dk

På forsiden - 'Firmaer på Fur' - her 'ruller' alle firmaer frem i en tilfældig rækkefølge - så det ikke altid startes ved de firmaer, der begynder med 'A' osv. Denne 'firma-ruller' er på alle siderne under hovedmenuen - Firma, Fur, Turist, Dagligdagen, Foreninger, Erhverv og Artikler

Fælles for nedenstående er, at der på de nævnte sider vises et udsnit af gruppens virksomheder - f.eks. vises der under 'Furs butikker' 6 tilfældigt valgt butikker i listen. Hver gang siden opdateres laves der en ny liste med tilfældigt valgte butikker. Siden opdateres hver gang man går ind på siden og man kan fremprovokere en opdatering ved at trykke på funktionstasten 'F5'.

Erhverv på Fur - hovedmenuen 'Erhverv'

Institutioner på Fur - hovedmenuen 'Fur' og undermenuen 'Fakta'

Foreninger på Fur - hovedmnuen 'Foreninger'

Furs butikker - Butikker-menuen under 'Erhverv'

Furs håndværkere - Håndværker-menuen under 'Erhverv'

Store firmaer m. logofelt - Hovedsponsorer-menuen under 'Erhverv'

Furs Virksomheder - Virksomheder-menuen under 'Erhverv'

Furs forsyningsselskaber - Fakta-menuen under 'Fur' - og Virksomheder-menuen under 'Erhverv'

Hoteller på Fur - Hoteller-menuen under 'Turist'

Sommerhuse på Fur - Sommerhuse-menune under 'Turist'

Indkøb på Fur - Indkøb-menune under 'Turist'

Spisesteder på Fur - Spisesteder-menuen under 'Turist'

Camping på Fur - Camping-menuen under 'Turist'

Fursund Færgeri - Færgeriet-menuen under 'Fur'; Færgen under 'Turist'; Færgen under 'Dagligdagen'

Lejrskoler på Fur - Lejrskole-menuen under 'Turist'

Overnatning på Fur - Overnatning-menuen under 'Turist'

{/xtypo_info}

Senest ændretLørdag, 06 juni 2015 12:22
Til toppen