Menu

Dansk Flygtningehjælp samlede ind

Søndag den 9. november var der landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp. Nød er der som bekendt nok af verden over, og i år var der sat særlig fokus på børnene. På Fur gik 10 indsamlere rundt og stemte dørklokker og det indbragte 9111 kroner og 25 øre samt 10 Euro

Søndag  den 9. november var der landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp. Nød er der som bekendt nok af verden over,  og i år var der sat særlig fokus på børnene. På Fur gik 10 indsamlere rundt og stemte dørklokker og det indbragte 9111 kroner og 25 øre samt 10 Euro.

På Dansk flygtningehjælps hjemmeside kan man læse:
”20 millioner børn i verden er på flugt. De lever i frygt for vold og med risikoen for at blive bortført som børnesoldater. Mange er blevet borte fra deres forældre og søskende, og de fleste lider af fejlernæring.

Som indsamler ved Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling søndag den 9. november hjælper du disse børn til en bedre og mere tryg tilværelse. Det tager tre timer at gå en indsamlingsrute, og du samler ca. 1.000 kroner ind. For 1.000 kroner kan vi forsyne 500 flygtningebørn i Somalia med rent drikkevand i en måned.”

De godt 9000 kr. fra Fur betyder således, at ca. 5000 flygtningebørn kan få rent drikkevand i en måned.
I den gamle Sundsøre Kommune blev der samlet 28.295 kroner ind. Ilse Kramer Johansen, Thise, der er koordinator for indsamlingen i området oplyser, at det er lidt mindre end sidste år. I alt var der 41 indsamlere ude til 43 ruter.

Landsresultat blev på 14,5 millioner mod 14,9 millioner sidste år. Det dårlige vejr taget i betragtning må det vel siges at være et pænt resultat.
Ilse Kramer Johansen  kunne også fortælle, at hun også næste år vil stå i spidsen for indsamlingen i den gamle Sundsøre Kommune.

På billedet ses Liv Teilgaard, der var med til at samle de godt 9000 kroner ind på Fur.

09.11.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen