Menu

Fur Ø-arena sikret

Det er nu sikkert og vist: Ø-arenaen bliver realiseret. Fuur Sparekasses Fonde har givet tilsagn om restfinansieringen

Det er nu sikkert og vist: Ø-arenaen bliver realiseret. Fuur Sparekasses Fonde har givet tilsagn om restfinansieringen.

På Fur Sogneforenings generalforsamling 2007 fremlagde Jebjerg Plantehandel skitseprojektet til Fur Ø-arena. Projektet gik ud på at omdanne næsten 5.000 m2 græsmark til en minigolfbane, en multibane, en petanquebane og en skateboardbane, ligesom der skulle være legemuligheder samt borde og bænke.

Fra begyndelsen var der fuld opbakning fra fondene på Fur. Senere kom der også bevillingstilsagn fra Skov- og Naturstyrelsen samt Skive Kommunes Landsbyudvalg. I alt opnåedes i 2007 tilsagn om 1.200.000 kr.

Her i 2008 har Ø-arenaen fået tilsagn om 378.000 kr. i EU-støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Direktoratet har hermed fulgt den anbefaling, der fulgte med indstillingen fra Småøernes aktionsgruppe.

For nyligt har Fuur Sparekasses Fonde givet tilsagn om op til 400.000 kr. Det betyder – selv om der stadig resterer en ansøgning – at den samlede finansiering nu er på plads.

John Bertelsen, der har lavet projektbeskrivelser og ansøgninger for Fur Sogneforening, fortæller, at Ø-arenaen er et rigtigt godt eksempel på, hvor stor betydning det har, at vi på Fur har fået en række lokale fonde af en ganske anseelig størrelse. ”Når man laver fundraising, er det ofte et problem, at få den lokale egenfinansiering på plads,” fortæller John og fortsætter. ”Det problem har vi ikke længere på Fur. De ”gamle” fonde, Dansk Moler Fonden og Fur Andelsbageri Fond, har fået følgeskab af Foreningen Fur Brand og senest Fuur Sparekasses Fonde.”

”Det gør indtryk ude omkring, når et lille øsamfund med under 900 indbyggere i den grad kan bakke op om et projekt – ikke kun med tomme ord, men med virkelig vægt bag ordene. Det gør det nemmere at opnå støtte fra de kommunale, regionale og statslige kasser samt EU. Tak for opbakningen!”

John slutter: ”Set i et større perspektiv bør erfaringerne fra dette projekt kunne bruges, så der i de kommende år kan skaffes finansiering til andre udviklingsprojekter.”

Fur Sogneforening har bestilt Jørgen Justesen til at gå i gang. Og FurNyts udsendte medarbejder vil berette mere om anlægsarbejdet, når skovlen sættes i jorden. Arenaen bliver færdig inden sommer, og så kan sogneforeningen invitere til indvielse. Hvornår det sker? Ja, det kommer du til at kunne se senere her på hjemmesiden.

22.11.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen