Menu

Indvielsen af Fur Ø Arena

Lørdag den 25. i strålende solskin blev Fur Ø Arena åbnet. Det trak mange folk til fra begge sider af sundet og FurNyt var selvfølgelig med

Lørdag den 25. i strålende solskin blev Fur Ø Arena åbnet. Det trak mange folk til fra begge sider af sundet og FurNyt var selvfølgelig med.

Allerede på Sundevej kunne de kørende se, at noget stort var i gære. Der holdt parkerede biler på begge sider af vejen, og på Brugsens store parkeringsplads, var alt optaget. Mange havde tyvstartet og var allerede i gang med minigolf eller en bold på multibanen. Klokken 13.00 kunne en stolt formand for Fur Sogneforening, Holger Lundgaard stige op på podiet, der bestod af fire europaller stablet over på hinanden. Ved hans fødder stod en signalkanon og strittede faretruende med lunten.

”Vi er stolte over, at noget sådant kan lade sig gøre at etablere – vi har skaffet 2 millioner kroner og det er fantastisk”, sagde Holger Lundgaard efter, at han havde budt de mange mennesker velkommen. Der var i sær tre personer, som  han ville fremhæve og bede træde frem. Det var Birgit Ladefoged, John Bertelsen og Jørgen Justesen. Birgit Ladefoged, fordi hun  efter at være kommet i bestyrelsen for Sogneforeningen var den, der fik ideen til en minigolfbane og dermed satte det hele i gang. John Bertelsen, fordi han havde skaffet alle pengene og Jørgen Justesen, fordi han havde lavet alle tegninger og udført hele anlægget. Så uden de tre, havde projektet ikke været muligt.

Derefter var det John Bertelsen fra Fur Museum, der entrede de fire europaller. Han mente nok, at furboerne måske var lidt forvænte med arrangementer.

”Hver uge ser vi efter, hvad vi nu skal til af åbent hus arrangementer. Men for at et projekt som dette, skal  kunne lykkes, så krævede det en blanding af lokale ildsjæle og  folk udefra, som kommer og kigger på vor ø og har evnen til at sætte tingene ind i en større sammenhæng”.

Derefter kom John Bertelsen ind på den proces, det var at rejse penge til et sådant projekt. Den var lang og mange timer blev brugt på at lave ansøgninger og finde de rigtige ord. De lokale kræfter på Fur var hurtige. I løbet af et par måneder var der givet tilsagn om 500.000 kr. Giverne var Dagli’Brugsen på Fur, Dansk Molerfond, Foreningen Fur Brand, Fur Andels Bageri Fond og Fur Sparekasse Almennyttige Fond. Men stadig var der langt op til de to millioner. Næste skridt var at gå til Skive Kommune. 
Med den lokale opbakning gav også kommunens Landsbyudvalg tilsagn om støtte . Da de kommunale penge var på plads, var tiden kommet til at se på de nationale muligheder. Som medlem af Sammenslutning af Småøer var det muligt at få støtte herfra. Den kom prompte. Fra Direktoratet for Fødevareerhverv var der også støtte at hente og som den sidste kom også Lokale- og Anlægsfonden på banen. Og dermed endte ansøgningsrækken i  EU- og penge herfra  kom ind i projektet.

Som den sidste stod Jørgen Justensen fra Jebjerg Plantehandel op og takkede for, at han havde fået til opgave at udføre projektet.

Dernæst blev alle baner bemandet. Sponsorerne tog sig af minigolfen, Børnene i Fur skole af multibanen og skaterbanen, og andre af petanque banerne. Alle skulle afvente et fællessignal for, at nu var det hele åbnet. Signalet sørgede signalkanonen for.

Med et øredøvende brag, der fik det til at ringe for den udsendtes ører i flere minutter, startede alle aktiviteterne.

Mange valgte at se på, mens der blev kæmpet på alle baner, men på et eller andet tidspunkt endte de fleste i køen, hvor der for enden ventede varme pølser med brød og naturligvis øl fra Furs eget bryghus.

Da den udsendte tog hjem ved 16-tiden, var der stadig gang i aktiviteterne.

27.04.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Se flere billeder i den næste artikel i oversigten ....

 

Senest ændretLørdag, 19 september 2009 08:36
Til toppen