Menu

Valgmateriale - Radikale Venstre

Jeg er 59 år, bor på Fur sammen med min mand Troels Madsen.

Vi bor i Karolines Hus på Madsbadvej 40. Karolines Hus er et lille husmandssted, som vi gennem en årrække har gjort i stand, så det nu fungerer dels som galleri, hvor skiftende kunstnere udstiller i sommerhalvåret og som atelier for mig, hvor jeg arbejder med mine landskabsmalerier inspireret af Furs smukke og dramatiske natur og endelig også som vores private bolig.

Jeg er uddannet sygeplejerske og efterfølgende sociolog. Som sygeplejerske har jeg arbejdet først som intensiv sygeplejerske, siden som plejehjemssygeplejerske og leder indenfor ældresektoren. De sidste 14 år har jeg undervist ved sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro(VIA, University College) i sygepleje til ældre, sociologi, ledelse og tværprofessionelt samarbejde.

Ældreområdet og det tværfaglige samarbejde i sundhedssektoren optager mig i høj grad. Jeg finder det helt malplaceret at omtale de ældre generationer som en byrde for samfundet. Uden en aktiv ældrebefolkning ville vores samfund være uden sammenhængskraft.

Pensionister bør tværtimod ses som en resurse, som løser en række opgaver i frivilligt regi, som ellers ikke bliver løst af den stadig mindre andel af befolkningen i den erhvervsaktive alder.

Kravene til digitalisering og dokumentation er kommet for at blive og har sat fart i moderniseringen af vores samfund. Jeg er optaget af at forenkle og lette tilgangen for almindelige mennesker til de digitale systemer. Brugervenligheden skal være i højsædet når ny teknologi indføres. Her tænker jeg ikke mindst på implementering af telemedicinske og velfærdsteknologiske løsninger til de grupper i befolkningen, som ikke er født ind i den digitale tidsalder.

Som underviser er jeg stærkt optaget af uddannelsesspørgsmål. De nye krav til fremtidens sundhedsprofessionelle skal imødekommes af nutidens uddannelsesinstitutioner. Det er derfor vigtigt at uddanne nu til fremtidens teknologier. Stærke faglige kvalifikationer er vigtige, men i lige så grad, er det afgørende, at fremtidens sundhedsprofessionelle er kreative og innovative, så vi kan løse velfærdsstatens udfordringer med tidssvarende og fremtidssikrede løsninger. Fundamentet til kreative ungdomsgenerationer sættes i vores børneinstitutioner og i folkeskolen. Også her er det vigtigt med stærke faglige kvalifikationer, men også her er der behov for kreativitet og nytænkning.

Børn er vores vigtigste resurse, så jeg er fortaler for en mere håndholdt indsats i forhold til det enkelte barn og mere fleksible rammer for vores skolesystemers indretning.

Som galleriejer og iværksætter er jeg meget optaget af at minimere bureaukratiet. Det skal være enkelt at drive virksomhed i Skive. I Skive har kunst og kultur altid haft en fremtrædende position. Jeg vil arbejde for, at det også fremover er tilfældet. Jeg ser det som en udfordring at få kunsten og kulturen ud i alle dele af kommunen.

Skive Kommune er velsignet med fantastisk natur, der inspirerer kunstnere indenfor alle genrer. Den natur skal vi værne om og samtidig bruge vores natur som vores største aktiv til at markedsføre Skive Kommune, som et sted hvor vi skaber muligheder for mennesker i alle aldre.

 

Mine fokusområder er:

  • Udvikling og fornyelse af sundhedssektoren og ældreområdet
    Vi skal indføre moderne og fleksible løsninger, der er afstemt efter befolkningens ønsker, efter befolkningssammensætning og geografiske forhold.

 

  • Udvikling og fornyelse af skole og uddannelsesområdet
    Vi skal udtænke anderledes og eksperimenterende løsninger med de udfordringer vores geografi og befolkningssammensætning giver os. Balance mellem kvantitet og kvalitet skal sikres i børneinstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner.

 

  • Kunst og kultur for alle
    Vi skal sikre at kunst og kulturtilbud udbredes i hele kommunen og bruge lokalsamfundenes ildsjæle som kreative kræfter til at gøre Skive Kommune til en iværksætterkommune for kunstnere og kulturelle tiltag. .

 

Medlem af Det Radikale Venstre siden 2008.

Det er første gang jeg stiller op som byrådskandidat.

Har fagpolitisk erfaring som forhandler og tillidsrepræsentant i Dansk Sygeplejeråd for mine kolleger i Sygeplejeuddannelsen siden år 2000.

Senest ændretLørdag, 16 november 2013 13:46
Til toppen