Menu

LillePer skal i 7. klasse

Skive Folkeblad den 17. maj 2008 - Birgit Ladefoged

Her er en dreng.

Lad os kalde ham LillePer.

LillePer går i 5. klasse på Fur. Han kan godt lide at gå i skole og laver næsten altid sine lektier. Han kan også godt finde ud af det, der står i bøgerne, men han er ikke så god til at sige noget i timerne. LillePer bliver let genert

Skive Folkeblad den 17. maj 2008 - Birgit Ladefoged

Her er en dreng.

Lad os kalde ham LillePer.

LillePer går i 5. klasse på Fur. Han kan godt lide at gå i skole og laver næsten altid sine lektier. Han kan også godt finde ud af det, der står i bøgerne, men han er ikke så god til at sige noget i timerne. LillePer bliver let genert.

Efter sommerferien i 2009 skal han i 7. klasse. Så sker der noget nyt. Dengang hans storebror, StorePer, skulle i 7. klasse, skulle han med færgen til Selde Skole. Dengang syntes StorePer, at det var en lang tur for at komme i skole. Nu er Selde og Fur Skoler lagt sammen til Fursund Skole, og i Selde har man fået nogle flotte nye lokaler, hvorfra man kan se helt til Fur. Men LillePer skal ikke til Selde. Han skal til Breum. I hvert fald i første omgang.

Der er langt til Breum, synes LillePer. Han skal med cykel, færge og bus, før han er der. Hvis ikke busruterne laves om, skal han på bussen nede ved Brugsen kl. 6.40 for at nå i skole til kl. 8.00. Det er det samme hjem igen, så der bliver i hvert fald ikke tid til at gå med aviser.

LillePer skal følges med kammeraterne fra Fur. Det er han glad for. Bare de også kommer i klasse sammen. Den nye klasse bliver meget stor, for de har vist slet ikke plads til børnene fra Fur og Selde i Breum. Men måske bygger de et helt nyt klasseværelse til de nye børn. Når LillePer nævner det, griner hans far meget højt og siger, at det aldrig kommer til at ske. For det koster penge, og er der noget politikerne ikke vil, så er det at hive tegnebogen frem.

Måske kan man vænne sig til at rejse helt til Breum Skole, tænker LillePer. Han ville bare ønske, at han ikke også skulle andre steder hen. Men det skal han. Når han skal i 9. klasse, bliver det endeligt besluttet, hvor overbygningen skal ligge. Så skal han nok til Roslev eller Glyngøre. Det er der ingen, der kan blive enige om. Og hvis han vil gå i 10. klasse, skal han endnu et nyt sted hen. Han har glemt hvor.

LillePer kommer nok ikke til at sige ret meget i timerne i de nye skoler, for han skal jo videre, hver gang han begynder at vænne sig til det nye sted. Han bliver helt træt ved tanken. Rigtig godt skoletræt.

 

Senest ændretOnsdag, 01 januar 2014 11:26
Til toppen