Menu

Træskibssejlads Limfjorden Rundt / Gæst på „Lilla Dan“

  • Skrevet af 

Så blev der næsten helt stille... motoren er slukket, sejlene oppe, klar til nedtælling – kapsejladsen er i gang. Der handler om at komme godt og hurtigt over den imaginære startlinie...

Mandskabet focusere næsten tavse på hver deres opgave.

Jeg var så heldig, at blive inviteret med ombord, på en tur fra Fur til Skive, på Topsejlskonnerten ”Lilla Dan” af Stenn Messmann, som i snart mange år har været fast rorgænger på Træskibssejladsen Limfjorden Rundt – også i år.

Vinden blæser fint fra syd, derfor skal der krydses mange gange, da vi sejler mod vinden - vinde der kan måles og ses på udstyret – vinde der kan mærkes i ansigtet og på kroppen. Det er gråvejr og diset, regnen lurer i luften.- ”Lilla Dan” sejler med 5 knob...

I flere år har jeg fotograferet skibene – enten fra land eller fra motorbåd – nu var tiden inde til et ”perspektivskifte” og dette kunne kun realiseres på selve skibet.
Jeg blev godt modtaget af hele manskabet, nogle ualmindelige søde og rare menesker, der skulle ikke mangle noget til gæsten, om det var mad eller drikke, eller sågar et par varme bukser, så jeg ikke kom til at fryse.

Jeg kan kun sige tak til alle, for en uforglemmelig oplevelse.

Det er en blanding af alt muligt, der gør at alt går op i en højere enhed. Takket være erfarne søfolk, god teamånd, koncentration, viljen, samt muskelstyrke på det gode skib ”Lilla Dan”.

Iøvrigt – ”Vi vandt” etapen.

Venligst Angelika Kapplusch / Furkunst.dk

Til toppen