Menu

Biblioteket i Skive udstiller fiskene fra Fur

  • Skrevet af 

Biblioteket i Skive inviterede fiskene fra Fur Fiskeparade med til begivenheden

Fiskene fra Fur har i den forgangne uge været udstillet på Skive Bibliotek. Bibliotek har fået lov til at benytte fiskene til endnu en udstilling, fra den 4. - 9. oktober. Om udstillingen, der lige er overstået hed det:

Kulturfestivalen ”Bølgen” - Pinocchio 2060 - skyller hen over landet og alt forandres, dit bibliotek skylles helt frem til år 2060! Nu svømmer fiskene rundt i ”boghavet”, kaskelothvalerne synger i det fjerne, og lyset brydes i sære mønstre. En stor fisk er strandet. Er det en hval – eller en haj? Hvad mon der sker i fisken? Sære lyde og fortællinger fra gammel tid… Hvad har hvalen mon slugt på sin vej ind i fremtiden? Ligesom Pinocchio kan du gå ind i fisken – og ind i eventyret. I den forbindelse har Skive Bibliotek inviteret fiskene fra Fur

”Skærsilden” udtaler.: ”Da vi blev inviteret, syntes vi godt nok, at det var en lang tur at svømme. Vi er jo ude af træning, vi står bare og står, her på Fur.Ikke fordi vi keder os. Der rigtig mange, der kommer og snakker med os og tager billeder af os. Men det her lød da rigtig spændende.” og ”Makrel i tomat” tilføjer:

”vi er friske, vi vil gerne være med, hvor der sker noget! så vi må klare strabadserne, få puset skellene og komme af sted og se, hvad det er for noget med den hval og den lille fyr, der er lavet af træ, og hvis næse vokser, hvis han lyver.” Fisken med et øje for hvert skel siger:” Jeg vil se mig godt omkring. Jeg vil se alle de søde og nysgerrige børn, som kommer og ser på mig, og glæde mig over deres umiddelbarhed, tryghed og den måde, de vil føle på mig. Jeg kan godt lide, at blive rørt ved, og mærket på.” Og med de her ”Statements” kunne furkunst.dk glæde sig ved at udlåne 20 fisk fra Fur Fiskeparade til Skive Bibliotek og ”Kulturfestival Bølg"

”Pinocchio 2060” er et samarbejde mellem Teatret OM og 5 midt- og vestjyske biblioteker og er støttet af Festivalpuljen under Kultursamarbejdet, og installationen på Skive Bibliotek er støttet af Skive Kommune

30.08.2013
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Senest ændretLørdag, 31 august 2013 13:10
Til toppen