Menu

Indbydelse til at besøge Rødding Friskole

  • Skrevet af 

Skolegruppen, der er en kreds af forældre til børn på Fur, inviterer nu øens øvrige forældre til en bustur til Rødding Friskole. Turen er planlagt til: onsdag den 21. august med afgang med bus kl. 18.30 fra Branden og hjemkomst senest kl. 22.00

Skolegruppen, der er en kreds af forældre til børn på Fur, inviterer nu øens øvrige forældre til en bustur til Rødding Friskole. Turen er planlagt til:
onsdag den 21. august med afgang med bus kl. 18.30 fra Branden og hjemkomst senest kl. 22.00

Programmet består af en rundvisning på skolen med efterfølgende kaffe og en snak omkring det at drive en god skole med forholdsvis få elever.
Fra Rødding Friskole vil skoleleder Thrine Bertelsen, et bestyrelsesmedlem og en forældrerepræsentant fortælle om skolen og svare på spørgsmål.
Rødding Friskole blev oprettet i 1907 og har i dag 43 elever.

Skolegruppen består af en række forældre, der arbejder for, at der kan oprettes en friskole på Fur (Under forudsætning af, at byrådet følger forvaltningens indstilling og nedlægger afdelingen på Fur).

Første fase

Derfor blev der i begyndelsen af juli oprettet en støtteforening og lavet en indsamling, hvor det lykkedes at nå det fine resultat af 34.000 kr.
Den 8. august indsendte Skolegruppen anmeldelse til Undervisningsministeriet om oprettelse af en friskole på Fur pr. 1. august 2014 og indbetalte samtidig 20.000 kr. i depositum.

Dermed er der taget et første vigtigt skridt til oprettelsen af en friskole på Fur.

Anden fase

Næste skridt bliver at gøre hele projektet mere konkret og afholde møde med den kommende forældrekreds og inddrage den i udformningen af grundlaget for den nye skole. Det hele skulle gerne munde ud i, at der til efterårsferien kan tegnes en profil af det nye skoletilbud på Fur, som forældrene så kan tage stilling til. Der vil inden da blive taget kontakt til kommunen om en eventuel overtagelse af skolebygningerne.

Vi håber derfor, at så mange som muligt vil benytte muligheden for at besøge en velfungerende friskole på nogenlunde samme størrelse som den, det er muligt at lave på Fur.

Alle vil i de kommende dage modtage en invitation, men skulle det af en eller anden grund glippe, så kan tilmelding ske på 97593816 eller 61273832 eller på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmelding til busturen skal ske senest mandag den 19. august.

Men venlig hilsen: Berit Bladt Johannesen, Anne Marie Mortensen, Knud Peder Jensen, Anne Marie Hansen, Jesper Schrøder, Birthe Mortensen og Mikael Viberg Rohde.
 

Til toppen