Logo
Udskriv denne side

Internationalt navn giver koncert i Fur Forsamlingshus

Den 31. juli, kl. 19.30. Furkunst.dk er stolte af, at vi I år kan lave en hel festival af sommerkoncerter . Festivalen hedder ”Strengeleg”. The Gothenburg Combo er et verdensnavn inden for deres felt, og det er kun på grund af gammelt venskab med Ted A Diehl at det er lykkedes at få denne meget efterspurgte duo her til Fur. Ted er immigreret til Fur fra Holland

Den 31. juli, kl. 19.30. Furkunst.dk er stolte af, at vi I år kan lave en hel festival af sommerkoncerter . Festivalen hedder ”Strengeleg”. The Gothenburg Combo er et verdensnavn inden for deres felt, og det er kun på grund af gammelt venskab med Ted A Diehl at det er lykkedes at få denne meget efterspurgte duo her til Fur. Ted er immigreret til Fur fra Holland. Ted Diehl studerede cembalo og tidlig musik hos den legendariske cembalospiller Gustav Leonhardt på Amsterdam Musikkonservatorium, da han var tyve år gammel. Nogle år senere blev han en kendt producer inden for klassisk musik med mere end otte hundrede produktioner for Channel Classics, Northwest Classics, Sony Classics og mange andre. Selv om han nu arbejder som public relation specialist og forfatter, er hans passion for musikken nu centreret om Fur, som er et perfekt sted at lave smuk musik.

 Skive kommune har givet os en underskudsgaranti til dette arrangement. Og Nordea-fonden har givet et større beløb. Uden denne økonomiske støtte kunne det ikke lade sig gøre.
Det er vigtigt, at Skive Kommune understøtter at borgerne får oplevelser i verdensklasse og mærker kulturens store vingesus!
Vi regner med, at disse koncerter, kan blive en tilbagevendende begivenhed. Koncerten Koncerterne foregår midt i ugen, så alle vores turister også får en chance for at være med.

The Gothenburg Combo

Mere end bare en fantastisk guitar duo. The Gothenburg Combo er et af de mest levende og energiske guitarensembler, der turnerer i verden i dag. Med en frisk, personlig tilgang til den klassiske guitartradition, fremført med teknisk perfektion og en fængslende sceneoptræden, har de tryllebundet publikum og kritikere verden over. Først og fremmest gennem deres muciseren, men også gennem deres underholdende og charmerende måde at præsentere musikken på, i en stræben efter størst mulig kommunikation med publikum, The Gothenburg Combo trækker umiddelbart på kammermusikkens sande natur og sjæl: en ” besjælet dialog” mellem musikerne og deres publikum. De bringer det klassiske repertoire ind i vores tid, friskt og naturligt, som om det var skrevet i dag. De spiller også mere traditionel romantisk guitarmusik, som også har fået stor kritikerros.
Senest er de begyndt at spille Michael Jackson, Abba, Beach Boys og Motown. En meget vidtfavnende guitarduo.

I 2004 vandt The Gothenburg Combo førstepladsen i den meget prestigefyldte konkurrence for duo-guitarister, ”13. Concours Internationale de Guitarre en Duo” i Montelimar (F), hvilket gjorde dem til et af de mest efterspurgte og veletablerede ensembler i branchen. Lige siden har duoen turneret regelmæssigt i hele Europa, USA, Kina, og Syd Amerika. De optræder i koncertsale, jazzklubber, skoler, kirker, gallerier og teatre. Alle steder med samme succes.

Deres første CD, blev udgivet I 2005 deres andet album “Soundscapes”, en hyldest til den amerikanske komponist Steve Reich, modtog enorm opmærksomhed og lå på top ti på den svenske albumliste over de mest solgte albums. Den blev også betragtet som en af de bedste albums i 2007 i mange af de svenske aviser. Duoens tredje album, ”LaVida Breve”, med mere traditionel romantisk guitarmusik har også fået stor kritikerros.
Senest har de indspillet Michael Jackson, Abba, Beach Boys og Motown.

Der er mange videoer på You tube med dem. Lyt til deres vidtspændende repertoire
http://youtu.be/2hbtYmX_wT8 (Abba)
http://youtu.be/DE_ib-E6vYY (Michael Jackson)
Find selv flere.

Troels Madsen/Ted Diehl-Peshkur

 


 

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.