Menu

En friskole på Fur rykker nærmere

  • Skrevet af 

Skolegruppen på Fur, der består af en række forældre til skolesøgende børn, mødtes mandag aften den 8. juni for at drøfte det videre forløb med oprettelse af en friskole fra august 2014, ifald at kommunen skulle vælge at lukke afdelingen på Fur

Skolegruppen på Fur, der består af en række forældre til skolesøgende børn, mødtes mandag aften den 8. juni for at drøfte det videre forløb med oprettelse af en friskole fra august 2014, ifald at kommunen skulle vælge at lukke afdelingen på Fur.

Her var der ingen tvivl at spore. Mister Fur sin kommunale skole, så oprettes der en friskole den 1. august 2014. Grunden til optimismen skal ses på baggrund af de meldinger, som gruppens medlemmer har fået ved at lodde stemningen på øen. Hvor der i starten var en vis skepsis om, hvorvidt det nu også var muligt, er mange blevet overbevist om, at det er den rigtige løsning for Fur. Derfor har gruppen besluttet at anmelde oprettelsen af en friskole på Fur til ministeriet og indbetale 20.000 kr. i depositum. Indbetaling vil ske inden den 15. august, der er fristen for at anmelde en friskole.

I den anledning er der allerede oprettet en Støtteforening for den kommende Fur Friskole. Målet er i første omgang at indsamle de 20.000 kr. og de første indbetalinger er allerede sket, og gruppen tror ikke, at det bliver noget problem at nå målet. For at alle kan følge med, vil der blive sat en indsamlingsmåler op, der viser det aktuelle indsamlede beløb. Måleren vil efter planen stå ved Brugsen.

Bidrag kan indbetales på Støtteforeningens konto i Spar Nord - Fur afdelingen reg: 8510 konto nr. 4560453928.
Svend Erik Olsen, mobil 40285665, Brian Sørensen, mobil 61702114 og Per Arne Tejlgård, mobil 28498195 har påtaget sig arbejdet med at stå for indsamlingen.

Skolegruppen havde oprindeligt regnet med at indkalde de øvrige forældre og interesserede til et møde inden den 15. august.

Men på grund af den opbakning skolegruppen allerede har mødt og på grund af sommerferien og der af følgende problemer med at samle folk er mødet udskudt til senere i august.

Talskvinde for gruppe er Berit Bladt Johannesen, der kan kontaktes på mobil 23295418 for yderlige oplysninger.

09.07.2013
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

 

Senest ændretTirsdag, 09 juli 2013 19:01
Til toppen