Menu

Branding Fur omdeles til alle

  • Skrevet af 

I løbet af uge 28 dumper et hæfte ned i postkassen hos alle på Fur

I løbet af uge 28 dumper et hæfte ned i postkassen hos alle på Fur

Gennem tre år har alle på Fur på en eller anden måde deltaget i udviklingsprojektet Branding af Fur. Det hæfte, der nu omdeles til husstandene på øen, sammenfatter erfaringerne. Hvordan opstod projektet? Hvad skete der? Hvem gjorde hvad? Hvad gav det af resultater og erfaringer?

Projektet havde et konkret pejlemærke: at øge tilflytningen. Men projektets overordnede formål var at få viden om, hvad et lokalsamfund selv kan gøre for at øge tiltrækningen. Samtlige beboere på Fur medvirkede i en undersøgelse, der kortlagde tilflytningen og tilflytningsfaktorerne. Mange har været involveret i diverse arbejdsgrupper, og endnu flere har været med til at gennemføre en lang række aktiviteter og tiltag. Branding Fur førte til nye institutioner og afledte projekter.

Det var et krav fra hovedtilskudsgiver, at erfaringerne fra Branding Fur skulle gives videre til beslægtede lokalsamfund og alle, der arbejder med landdistriktsudvikling. Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har vurderet, at erfaringerne fra Branding Fur er så værdifulde, at man ikke ville ”nøjes” med en digital publikation på www.mbbl.dk og www.livogland.dk. Ministeriet valgte, at erfaringerne også skulle spredes i en trykt udgave. Hæftet om Branding Fur blev omdelt ved Folkemødet på Bornholm midt i maj - og nu også til alle husstande på Fur.

Branding Fur er afsluttet. Et kortvarigt projektforløb vender ikke udviklingen. Som 2013 er gået indtil nu, tyder alt på, at Fur i år bliver et flot eksempel på, at det bevidste arbejde med medierne giver en øget interesse for at besøge øen. Der skal arbejdes videre med erfaringerne fra Branding Fur, hvis den øgede interesse skal resultere i en egentlig bosættelse. Vi skal huske, at vi alle er repræsentanter for det liv, der leves på Fur. Det er jo os selv, der brander Fur.

John Brinch Bertelsen, Fur den 04/07 2013
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Senest ændretSøndag, 07 juli 2013 13:09
Til toppen