Menu

Limfjordsbussen sejler første gang 22. juni 2013

  • Skrevet af 
Limfjordsbussen sejler første gang 22. juni 2013

Da ”Limfjordsbussen” sidste sommer sejlede i fast rutefart mellem Nykøbing Mors, Fur og Glyngøre, var det en stor succes. I år indleder færgen, der medtager passagerer, cykler og barnevogne, sæsonen lørdag den 22. juni, og fra 29. juni til 18. august sejler færgen flere gange dagligt på kryds og tværs af Limfjorden. ”Det er et fantastisk tilbud til både lokalbefolkningen og turisterne, og vi er sikre på, at det bliver en endnu større succes i år”, siger de to turistchefer Bente Kristensen, Mors, og Alice Bank Danielsen, Skive.

Færgeruten mellem Nykøbing, Glyngøre og Fur har sæsonpremiere i weekenden 22.-23. juni, og fra den 29. juni sejler”Limfjordsbussen” hver dag. Det er det gode skib ”Bertha-K” – som i virkeligheden er en gammel Livø-færge – og rederiet Nordline, som står for færgefarten. Udover passagerer er der også god plads til både cykler og barnevogne. Turen fra Glyngøre til Nykøbing tager en halv time, mens sejltiden mellem Nykøbing og Fur er omkring halvanden time. En nyhed i år er, at færgen senere på sommeren vil anløbe et nyt ”trinbræt” ved Sallingsund Færgekro.

”Limfjordsbussen sejlede første gang sidste sommer, og det var en stor succes. Der blev solgt næsten 6.000 billetter til færgen, men i år tror vi på en endnu større succes. Målet er at sælge 10.000 billetter frem til 18. august, hvor færgen sejler for sidste gang i år”, siger turistchef Bente Kristensen, Morsø Turistbureau.

Ideel til cykelferiefolket

”Limfjordsbussen er ideel for dem, der er på cykeltur rundt i Limfjordslandet, men det er naturligvis også et rigtig godt forslag til en familietur. Man medbringer sin egen madkurv, og så kan man købe øl og vand ombord. Eksempelvis sejler færgen fra Nykøbing kl. 9.45 og ankommer til Fur lidt før kl. 11. Så har man en hel dag på Fur, hvor man både kan besøge Fur Museum og se de fantastiske molerklinter, som kandiderer til at blive optaget på UNESCO’s Verdensnaturarvliste, inden man returnerer til Nykøbing,” siger turistchef Alice Bank Danielsen, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter.

Hvis man ikke selv medbringer en cykel til udflugten, kan man leje cykler i Nykøbing Mors – og som noget nyt har Morsø Turistbureau anskaffet 47 elcykler, således at det i hvert fald ikke skal være manglen på benmuskler, der skal forhindre en herlig cykeltur i Limfjordslandet. Prisen for at leje en elcykel er 180 kr. pr. dag.

Billetprisen på ”Limfjordsbussen” er 40 kr. for voksne for turen mellem Nykøbing og Glyngøre, mens sejlturen til og fra Fur koster 60 kr. Børn under 12 år betaler halv pris, mens cykler og barnevogne medtages for 25 kr.

Flere informationer: www.limfjordsbusser.dk


Der er i løbet af sidste uge sket et par ændringer i forbindelse med Limfjordsbussejladsen imellem Mors, Glyngøre og Fur.

Fabrikken i Holland kan ikke levere Sallingsund trinbrættet til den aftalte tid – og det bliver derfor ikke muligt at stå af færgen ved Sallingsund Færgekro før d. 20. juli. Fartplanen indtil da bliver derfor ændret en smule. De nuværende afgangstider fra de øvrige havne vil være de samme – der er dog tilføjet et par ekstra stop i Nykøbing. Den sidste ankomst i Nykøbing bliver også lidt tidligere. Se vedhæftede.

Der vil som tidligere nævnt være gratis bus fra Nykøbing til Sallingsund Færgekro fra 1.7 – 10.08.


Nærmere oplysninger:
Turistchef Alice Bank Danielsen, Skive, tlf. 40 43 41 57
Turistchef Bente Kristensen, Mors, tlf. 30 50 04 88
 

Senest ændretFredag, 04 juli 2014 10:06
Til toppen