Menu

Måske alligevel varme fra Skamol

  • Skrevet af 

Fur Kraftvarmeværk havde indkaldt til ekstraordinærgeneralforsamling torsdag den 21. marts på Fur Færgekro. Anledningen var, at generalforsamlingen skulle tage stilling til bestyrelsens beslutning om at sige nej tak til varme fra Skamols fabrik på Branden, da bestyrelsen ikke mente, at tilbuddet var økonomisk godt nok. Inden afholdelsen af generalforsamlingen havde Skamol imidlertid meddelt, at man helt opgav projektet om at sende overskuds varme til fabrikken på Fur og til Fur Kraftvarmeværk

Fur Kraftvarmeværk havde indkaldt til ekstraordinærgeneralforsamling torsdag den 21. marts på Fur Færgekro. Anledningen var, at generalforsamlingen skulle tage stilling til bestyrelsens beslutning om at sige nej tak til varme fra Skamols fabrik på Branden, da bestyrelsen ikke mente, at tilbuddet var økonomisk godt nok. Inden afholdelsen af generalforsamlingen havde Skamol imidlertid meddelt, at man helt opgav projektet om at sende overskuds varme til fabrikken på Fur og til Fur Kraftvarmeværk.

Generalforsamlingen kunne derfor kun tage forløbet til efterretning, da det ikke længere var muligt at sige ja til projektet.

Som aftenens gæstetalere havde bestyrelsen inviteret projektchef Per Hougaard, Dansk Fjernvarmes Projektselskab og Hans Christensen, direktør Brix & Kamp Energi A/S. Sidstnævnte har været med til at lave beregningerne på det nu kulsejlede projekt.

Førstnævnte fortalte om muligheder for at få en bedre økonomi i varmeværket. Solvarme, bedre varmestyrring, nye varmevekslere var nogle af de muligheder der var, men nogen mirakelkur kunne han ikke stille i udsigt.

Kaffen løftede dog stemningen lidt. Derefter fik Hans Christensen ordet. Han havde som sagt været med til at lave projektet og havde derfor et ben i begge lejre. Han havde, som han sagde, måtte høre på begge siders jammer over, hvor tung den anden side var at have med at gøre. Han var ked af, at projektet var droppet. Hans råd var, at man skulle lægget det gamle projekt bag sig, ligeså spørgsmålet om det var den ene eller anden part, der var skyld i, at det ikke lykkedes. I stedet skulle man samle sig om et nyt projekt, hvor Skamol udelukkende leverede varme til Fur Kraftvarmeværk og således droppede at levere varme til murstensfabrikken på Fur. Gennem en forsyningsledning, der blev koblet til systemet ved havnen kunne Skamol dække hele varmebehovet hos varmeværket. Det ville betyde, at besparelsen for den enkelte forbruger ville blive dobbelt så stor som ved det første projekt eller omkring 5-6000 kr. i et almindeligt hus. Men til gengæld var den investering varmeværket skulle foretage også betydeligt større.

Resultatet af mødet blev, at forsamlingen gav sin opbakning til, at bestyrelsen tog kontakt til Skamol om det nye projekt.

23.03.2013
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Til toppen