Menu

Grønne dukse: Fur udleder et ton CO2 mindre pr. borger

  • Skrevet af 

Et nyt klimaregnskab viser, at energiforbruget i private huse på Limfjordsøen er faldet med 10 procent på blot ét år

Et nyt klimaregnskab viser, at energiforbruget i private huse på Limfjordsøen er faldet med 10 procent på blot ét år.

Klimaregnskabet for Limfjordsøen Fur taler sit tydelige sprog om en ø i bæredygtig forvandling: CO2-udledningen pr. indbygger på Fur faldet fra 6,8 tons pr. indbygger til 5,5 tons pr. indbygger.

Det er et fald på hele 19 procent.

Ser man samlet på borgernes energiforbrug (el, varme og transport) er det faldet med 10 procent. Og alene det private el-forbrug er faldet med næsten 18 procent.

Konkrete energitiltag på Fur
- Det er et rigtig flot resultat. Det er dejligt at se, at vores energirådgivning og massive indsats og fokus på energirigtige løsninger har båret frugt. Borgerne på Fur har ganske enkelt fået den grønne adfærd ind under huden, og ser det som noget helt naturligt at tænke og handle energirigtigt, fortæller Gitte Wad Thybo, projektleder for Innovation Fur.

I 2011 startede udviklingsprojektet Innovation Fur, der har en vision om at udvikle Fur til at være en mini-model af fremtidens energirigtige og bæredygtige samfund. Innovation Fur står bag forskellige energi-tiltag på Fur. Der har bl.a. været afholdt kurser om vedvarende energi, over 30 procent af øens husstande har fået et gratis energitjek og der har kørt en alternativ solcellekampagne, hvor forsamlingshuset fik et solcellemodul hver gang, der blev solgt et solcelleanlæg på øen.

Grønt fyrtårn
Også borgmester i Skive Kommune, Flemming Eskildsen, er stolt af Furs klimaregnskab.

- Et ton mindre CO2 pr. indbygger. Det er jo et resultat, der vil noget. Det viser, at det betaler sig med en målrettet indsats på det grønne område. Innovation Fur er et privat-offentligt partnerskab mellem Fur, Skive Kommune og EnergiMidt. Det har skabt nogle nye synenergier og muligheder, og det er klimaregnskabet er godt bevis på.

***

Innovation Fur har netop udgivet Furs klimaregnskab for 2011. Fur fik lavet det første klimaregnskab i 2010 og sammenligner man de to regnskaber, er der følgende konklusioner:

* CO2-udledningen pr. indbygger på Fur er faldet fra 6,8 tons pr. indbygger til 5,5 tons pr. indbygger. Det er et fald på 19,1 procent

* Det private energiforbrug (el, varme og transport) er faldet fra 13.439 MWh til 12.066 MWh. Det er et fald på 10,2 procent.

* Det private varmeforbrug er faldet fra 9.340 MWh til 8.598 MWh. Det er et fald på 8 procent.

* Andelen af vedvarende energi på Fur er steget fra 4,1 procent til 4,5 procent. Det er en stigning på 8,9 procent.

Tallene for varmeforbruget er korrigeret i forhold til, at vinteren 2011 var mildere end 2010.

Læs hele klimaregnskabet på www.innovation-fur.dk

For yderligere informationer kontakt venligst Gitte Wad Thybo, projektleder for Innovation Fur, på telefon 40 27 89 85 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Til toppen