Menu

Jul på Fur med blå blink

  • Skrevet af 

Se video
Den første søndag i advent er dagen, hvor årets juleri på Fur for alvor tager fart. Da holder museet, kirken, turistkontoret og alle forretninger juleåbent og fra middagstid var der en sand trafik på kryds og tværs af øen.  Alle steder blev folk budt på et eller andet, der var godt for maven eller hovedet eller begge dele


Se video

Den første søndag i advent er dagen, hvor årets juleri på Fur for alvor tager fart. Da holder museet, kirken, turistkontoret og alle forretninger juleåbent og fra middagstid var der en sand trafik på kryds og tværs af øen. Alle steder blev folk budt på et eller andet, der var godt for maven eller hovedet eller begge dele. Det er dagen, hvor man nemt møde sin nabo både fire og fem gang. Nogle ihærdige sjæle forsøger at nå alle godt tyve steder, men det er nok de færreste. De fleste nøjes med en håndfuld, så de har tid til at få en sludder med dem de møder og høre nyt fra nabolaget.

Fur Færgekro er det samlende punkt. Det er nemlig her, der udleveres præmier fra dagen lotteri, som øens spejdere og Fur Bådelaug står for. Sidst på eftermiddagen kulminerede dagen med at juletræet tændes og med blåblink fra øens brandbil. På ”ryggen” af den har et par gavmilde nisser taget plads.

Herfra kan de nemlig forsyne øens unge med flødekarameller. Således har det været i mange år og således var det også i år.

Sidste år var dog lidt af en undtagelse. Da blæste det op til storm så færgen måtte indstille driften og juletræet blev sat under vand og dets ledningsnet kortsluttede og flere allingfolk måtte blive på øen indtil stormen løjede af.

03.12.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se Video: http://youtu.be/xDAkxZmQUGM
 

Stemningsbilleder:


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/furnyt.dk/public_html/templates/gk_news/html/com_k2/templates/default/item.php on line 191
Til toppen