Menu

En verden af krydderier

  • Skrevet af 

På Skåningsallé 12 på Fur er en verden af krydderier flyttet ind.  Det er Hans Kalø og hans kone Bente, der har lejet sig ind i en bolig med tilhørende erhvervslokaler

På Skåningsallé 12 på Fur er en verden af krydderier flyttet ind.  Det er Hans Kalø og hans kone Bente, der har lejet sig ind i en bolig med tilhørende erhvervslokaler.

Herfra vil Hans Kalø i fremtiden drive en krydderiforretning, der forsyner furboere og det meste af Vestjylland fra Thy til Blåvand med krydderier. Tidligere havde forretningen hjemme i Skjern, men ægteparret kunne godt tænke sig at bo et andet sted og valget faldt på Fur.  

Hans Kalø havde nemlig som ung arbejdet med kontormøbler i Skive og kendte udmærket Fur, hvor firmaet havde kunder. Derimod kendte Bente så godt som intet til øen. Men en aften havde hun set en udsendelse på TV om ”De unge mødre”, hvor der blev vist billeder fra Fur. Øen så dejlig ud og måske kunne det være et sted at bo. Da de bestemte sig for at rykke teltpælene op, gik turen derfor til Fur. På nettet var der intet at leje, men på øens turistkontor fik de at vide, at de muligvis kunne leje lokalerne på Skåningsallé, hvor der tidligere havde været slagterforretning.

Det, at der var lokaler til leje, som passede perfekt til produktion af krydderier og så naturen afgjorde sagen.

Interessen for krydderier ligger flere år tilbage. På et marked var der en, der solgte krydderier fra store sække. Det gav Hans Kalø ideen til selv at forsøge og for 8 – 9 år siden gik han i gang. Krydderierne får han leveret i store sække fra en gammel tysk krydderimølle. På hver enkelt sæk er der testrapport, så man altid har sikkerhed for, at varerne er i orden.

I forretningen føres ca. 60 rene krydderier, mens der er ca. 80 blandinger, som Hans Kalø ud fra egne opskrifter, blander. Det dyreste krydderi er salt fra Hawaii. Man kan vælge mellem rødt og grønt salt. Saltet er meget dekorativt og kan blandt andet bruges til at pynte en salat med. 

Ud over at sælge krydderier, så tilbyder forretningen også ”Tap selv olie”. Her kan kunderne få fyldt en flaske olie.

28.08.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen