Menu

FurKunst på Kulturspinderiet i Silkeborg

  • Skrevet af 

En række meget forskellige kunstnere, som har det tilfælles at de har tilknytning til limfjordsøen Fur, viser i perioden 6 – 15  juli nogle af deres arbejder i Kulturspinderiet på Papirfabrikken

En række meget forskellige kunstnere, som har det tilfælles at de har tilknytning til limfjordsøen Fur, viser i perioden 6 – 15  juli nogle af deres arbejder i Kulturspinderiet på Papirfabrikken.

Fur er ved at udvikle sig til et ”Limfjordens Skagen” med et stort og stadigt voksende antal gallerier og udøvende kunstnere. Mange føler sig tiltrukket af det lys og den ro, der er på Fur; omgivet af vand på alle sider, med enestående natur og med færgeforbindelse i stedet for bro, er der nogle særlige kvaliteter på øen, som hånd i hånd med et særdeles aktivt lokalt kunstmiljø, gør det meget tillokkende og inspirerende at bo og arbejde som kunstner på Fur.

Foreningen Furkunst.dk, som samler både aktive kunstnere og almindeligt kunstinteresserede på øen, har i flere år gennemført den årlige sommerudstilling på Fur, hvor alle foreningens aktive medlemmer udstiller. Men i lighed med sidsteår har man altså valgt at gentage sidste sommers succes og udstille på Kulturspinderiet i Silkeborg. Seksten af foreningens udøvende kunstnere glæder sig til at udstille nogle af deres værker ved den lejlighed.

De seksten kunstnere er:

 

Charlotte Donvang - Maleri

Kirsten Klokmose  - Grafik og maleri

Kurt Sørensen – Skulptur og maleri

Christina Donvang - Maleri

Karin Ulrich – Maleri og skulptur

Eva Vith - Maleri

Birgitte Støttrup - Maleri

Lars H. Andersen - Maleri

Angelika Kapplusch - Foto

Ellen Bye Jensen - Maleri

Gunnar Christensen - Træ

Mariann Færch - Glas

Jette Herne - Maleri

Alek Krülow - Akvarel

Anny Therese Larsen - Maleri

Lasse Højgaard - Foto

Langt de fleste af kunstnerne har udstillet andre steder og er derfor nok kendt af nogle i forvejen, men i hvert tilfælde et af navnene er velkendt i Silkeborg om end i en hel anden sammenhæng, idet fotografen Lasse Højgaard er identisk med den LH, som i en årrække var formand for Det Radikale Venstre i Silkeborg og kandidat for partiet til folketing og byråd ved en række valg og i øvrigt en flittig debattør i denne avis.

Som det fremgår er der også i år tale om en meget alsidig udstilling. Her findes vidt forskellige udtryksformer og alle vil uden tvivl kunne finde nogle arbejder, som taler særligt til dem. Kunstnerne håber med denne udstilling – udover at præsentere egne værker til forhåbentlig glæde, inspiration og eftertanke for publikum - også at give endnu flere mennesker lyst til at besøge Fur og ikke mindst besøge dens mere end 25 gallerier og kunsthåndværksbutikker. 180.000 mennesker besøgte Fur sidste år og det tal vil uden tvivl stige for naturen er enestående og øens kunstliv er meget spændende og absolut et besøg værd – og som Furboerne siger - så ligger Fur jo kun 2 minutter fra Danmark!

Der er fernisering på Kulturspinderiet fredag d. 6. juli kl. 16 – 19. Fra d. 7. juli til og med d. 15. juli er der åbent alle dage kl. 10 – 18. Der vil være mindst en af kunstnerne tilstede hver dag, lige som der vil være mulighed for at købe de udstillede værker.

Er man forhindret i at se denne udstilling eller har man fået lyst til at se mere, åbner Furkunst.dk sin årlige sommerudstilling i Furs Forsamlingshus d. 15. juli. Denne udstilling løber over tre uger til og med d. 4. august.

04.07.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Senest ændretOnsdag, 04 juli 2012 06:45
Til toppen