Menu

Har du spørgsmål om livet på Fur ?

  • Skrevet af 
Har du spørgsmål om livet på Fur ?

Fur har oprettet et mentor-korps, som du er velkommen til at kontakte. Mentorerne hjælper alle, der overvejer at flytte til Fur

Dumme spørgsmål findes ikke, og ingen spørgsmål er for små eller for store. Mentorerne besvarer dem alle efter bedste evne, og kan mentorerne ikke selv hjælpe, kender de andre, som kan! Send en mail eller ring, og husk: Den, der har alle svar, er vis, men mere vis er den, der kender til at spørge ...

Der er rigtig mange, der flytter til Fur. Næsten trefjerdedele af øens indbyggere er tilflyttere.

Hvis du overvejer at flytte til, så hjælper mentorerne dig gerne.

Mentorerne åbner dørene, giver dig ny viden og indsigt i ølivets muligheder.

Du får personlige kontakter og et afsæt til en vellykket integration.

Vi byder dig velkommen til Fur - kåret som Danmarks skønneste ø.

Mentorkorpset blev skabt i 2010 i forbindelse med projektet Branding Fur. I dag er det Furs borgerforening, Fur Sogneforening, der sørger for, at mentorlisten hele tiden er opdateret.

 

Om børnefamilier og fritidsliv

Anne-Marie Alexia Mortensen. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Telefon: 27 64 37 59. 

"Jeg blev født i 1969. Jeg blev ansat ved Fursund Færgeri i 1996 og flyttede kort efter til Fur fra Tåsinge. Jeg styrer stadig færgen over Fursund. Min mand er furbo. Vi bor på et fritidslandbrug og vi har tre børn fra 2000, 2003 og 2007. Jeg har været aktiv omkring Fur Børnehus, skolen, legepladsen på Hellesmindevej og Fur Rideklub."

"Spørg mig derfor om mulighederne for børn og unge, fritidslivet og færgeriet."

 

 

Om skolevæsen og fritidsliv

Stefan Frøkjær-Jensen. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  Telefon: 40 32 17 32.

"Jeg blev født i 1965. Blev læreruddannet og boede i Skive indtil 1995, hvor Jytte og jeg flyttede tilbage til Fur. Vi har tre børn. Jeg har været skoleinspektør på Fur Skole. Er nu leder af Roslev Skole. Jeg arbejder med børn og unge, deres trivsel og uddannelse. Jeg nyder livet ved og på fjorden. Jeg slapper af, når jeg røgter mine ruser og garn og jeg nyder at tilberede fangsten. Jeg spiller både klaver og tennis og sidder i styregruppen bag Furs hjemmeside."

"Spørg mig derfor om skolevæsen, sport, musik, fritidsfiskeri og FurNyt.dk."

 

 

Om erhvervslivet på Fur

Mildred Fog. e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon: 20 93 32 80.

"Jeg blev født i 1951 og voksede op på en gård på Nordfyn, blev ud­dannet sygeplejerske i Odense og har boet på Fur siden 1980. Jeg er enke og har tre udeboende døtre. De har alle tre oplevet en tryg og lykkelig barndom på Fur. Jeg er indehaver af mikrobryggeriet Fur Bryghus Aps. Jeg arbejdede som sygeplejerske på Fur til 2001, hvorefter jeg blev ansat på Damolin. Fra 2001 til 2010 sad jeg som medlem af byrådet i Skive. I fritiden spiller jeg golf, går på jagt og står på ski. I al den tid, jeg har boet på Fur, har jeg taget aktiv del i øens so­ciale liv."

"Spørg mig om Furs erhvervsliv, netværkssamarbejde og mulighed for tilskud til etabler­ing af virksomhed på Fur."

 

 

Om molerindustrien og Furs fonde

Ole Romby. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. telefon: (+45) 97 59 35 21

"Jeg blev født i 1954 og er opvokset på Fur. Jeg er gift og har tre voksne børn og er ansat på Skamol A/S som afdelingsleder på teglværket med ansvar for den daglige drift og der i blandt udgravning af råmaterialer. I kraft af mit arbejde har jeg et stort netværk af kontakter med underleve­randører, myndigheder og uddannelsesinstitutioner i forbindelse med deres besøg på teglværket. Hele livet har jeg haft sejlads på Limfjorden tæt inde på livet og har taget aktiv del i øens foreningsliv."

"Spørg mig om molerindustrien, fondene på Fur og ønsket om en udvidelse af Fur Havn."

 

 

Om kommunikation, IT og Furs hjemmeside

Jesper Schrøder. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon:(+45) 40 51 14 11

"Jeg blev født i 1954. Vi flyttede til Fur fra Ry i 2005, og vi har to døtre. Min kone er fuldtidsansat som marketingkoordinator på Damolin A/S.  Jeg tager hver dag frem og tilbage til Struer, hvor jeg arbejder i B&O's it-afdeling. I fritiden er jeg webmaster på www.furnyt.dk. Jeg har været med til at starte Fur Friskole og er for øjeblikket næstformand"

"Spørg mig om øens hjemmeside og de aktuelle muligheder inden for IT og energi samt kommunikation med det offentlige og via de sociale medier."

 

 

Om de unge og familieliv på Fur

Birgit Ladefoged. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon: (+45) 97 59 30 46

"Jeg blev født i 1961 i Himmerland og flyttede i 1993 til Fur sammen med min furbo-mand. Vi har tre børn fra 92, 93 og 96. Jeg har arbejdet på Fur i mange år som pædagog i Skole og Fritidsordningen, og har været leder af Fur Børnehave gennem seks år. I dag er jeg ansat i Skive. Jeg tager aktiv del i mange af begivenhederne på Fur. Jeg har været medlem af Sogneforeningens bestyrelse og øens idrætsforening."

"Spørg mig om alt, hvad der har med familielivet på Fur at gøre, børn og unge, ungdomsklub og øens nye uddannelseslegat. Kort og godt: Aktiviteter for børn unge og voksne, det sociale netværk, trygheden og de rige oplevelsesmuligheder på Fur."

 

 

Om sejlads og seniorlivet på Fur

Hans Jeppesen. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon: (+45) 97 59 35 66

"Jeg blev født i 1944, cand. Mag. Da jeg afsluttede mit arbejdsliv i 2007, flyttede min kone og jeg fra Helsingør og til Fur, som vi kendte fra mange års ferier. Nu nyder vi det gode liv, landskaberne, Limfjorden omkring os og det rige foreningsliv. Jeg har altid holdt af at sejle og sætter desuden pris på at bidrage til udviklingen af det område, jeg bor i. Jeg er formand for Fur Bådelaug og med­lem af Sogneforeningens bestyrelse, og har været formand for styregruppen i Branding Fur."

"Spørg mig om fjorden, sejladsen og bådelauget, men spørg mig også gerne om betagende udsigter og oplevelser for ældre på Fur, foreninger og uformelle netværk."

 

 

Om seniorliv og sundhedsvæsen

Holger Lundgaard. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Telefon: 97 59 32 14.

"Jeg blev født på Fur i 1938. Jeg kom ud at tjene og på landbrugsskole. I 1961 flyttede jeg hjem til Fur og overtog den fædrende gård, og jeg har boet på Fur lige siden. Jeg er furbo med stort F. Vi har fem børn, som vi ofte besøger bl.a. i Irland og London. Jeg har været med i øens borgerforening og har altid taget aktiv del i øens udvikling. Jeg sluttede mit arbejdsliv som graver ved Fur Kirke. Nu nyder vi vores otium, familien og rejselivet."

"Spørg mig om udviklingen på Fur, hjertestartere, redningshelikoptere, det nye lægehus og det aktive seniorliv."

 

 

Om kommunen og det trygge lokalsamfund

Elke Wadskjær Mølgaard. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..   Telefon: (+45) 97 59 34 89.

"Jeg blev født på Fur i 1970. Boede udenøs nogle år, men flyttede tilbage til Fur i 1991 sammen med min mand, Bent. Vi har to hjemmeboende børn, Silke fra 97 og Hjalte fra år 2000.

Jeg er teknisk assistent og arbejder som sådan i Salling. Jeg blev valgt ind i Skive Byråd i 2010 og sidder bl.a. i teknisk udvalg. Jeg har været aktiv omkring øens skole, ungdomsklub og projektet Branding Fur. Børn og unges trivsel og det gode liv ligger mig meget på sinde. Jeg er en flittig bruger af Furs natur og de mange udlagte naturstier." 

"Spørg mig derfor om muligheder for børn og unge, det trygge samfund, naturoplevelser, udviklingsmuligheder og lokalpolitik.

 

 

Om iværksætterne på Fur

Viggo Poulsen. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon: (+45) 30 29 37 49

"Jeg blev født i 1955 og er på 30. år gift med Kirsten. Vi har to voksne børn i Jyl­land. Vi flyttede fra Randers og til Fur i 2007, og det har jeg aldrig fortrudt. Jeg er selv­stændig programmør og iværksætter, og jeg driver butikken Lidt Bedre midt på øen. Det er min erfaring, at det er godt at være iværksætter på Fur, og at Fur gør et stort indtryk på forretningsforbindelser, når man viser dem rundt."

"Spørg mig om iværksætteri på Fur, lånemuligheder via ø-støtteordningen, betydningen af den gode bredbåndsudvikling på Fur og fremtidsudsigter i forbindelse med projektet Innovation Fur."

 

 

Om galleridrift og kursusvirksomhed på Fur

Jette Herne. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Telefon: 42 25 05 12.

"Jeg blev født i 1938 og flyttede til Fur fra Bagsværd i 1991. Har været engageret i et utal af øens foreninger og er ophavsdamen bag kunstnernes sommerudstillinger i Fur Forsamlingshus og Furs forunderlige fisk. Sammen med min mand Alek driver jeg galleriet og skulpturhaven Den nye Jettestue, hvor vi har Bed & Breakfast. Vi maler begge, og afholder kurser i akvarel og akryl på Fur, men også i ind- og udland."

"Spørg mig om iværksætteri, kunstnermiljø og det kreative liv på en ø med mange muligheder."

 

 

Om kunstnermiljøet på Fur

Troels Madsen. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Telefon: (+45) 61 37 75 62

"Jeg blev født i 1950. Jeg har besøgt Fur jævnligt siden 1998 og er nu flyttet hertil. Vi har fem børn og 15 børnebørn i Danmark og Schweiz. Jeg har arbejdet med undervisning i 35 år med et kort sidespring til restaurationsbranchen. Min kone, Ellen, er udøvende kunstner, og sammen har vi drevet galleriet Karolines Hus på Fur siden 2005. Jeg er for­mand for den lokale kunstnersammenslutning - Furkunst.dk - som omfatter både kunstnere og folk, der er interesseret i kunst. Foreningens formål er at fremme den gode kunst på Fur i alminde­lighed i samtlige dens manifestationer og at markedsføre den lokalt og på landsplan."

"Spørg mig om levevilkårene som kunstner på Fur, om netværk og strategier for at styrke kunstnermiljøet på øen."

 

 

Den levende encyklopædi

John Brinch Bertelsen. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon:( +45) 97 59 35 76

"Jeg blev født i 1957 og er vokset op på Fur. Boede i Århus fra 78-83. Har to børn sammen med Ketty. Jeg er arkæolog og ansat som museumsinspektør på Fur Museum. Jeg er aktiv som busguide, foredragsholder og forfatter. Mit arbejde består i at dokumen­tere udviklingen på Fur og udbrede kendskabet til livet på en Limfjordsø. Jeg har været med i mange arbejdsgrupper, har arrangeret udstillin­ger, rejst midler og optrådt i radio og fjernsyn. Jeg sidder i styregruppen bag Furs hjemmeside www.furnyt.dk og i Furs Forenede Foreninger. Fra 1. juli 2011 varetog jeg sammen med Morten Østergård den daglige ledelse af projektet Branding Fur. Jeg får i reglen til opgave at besvare de spørgsmål, ingen andre kan besvare, så spørg mig om ... hvad som helst."

"Spørg mig om Furs seværdigheder, styrker og svagheder. Spørg mig om landskabet, historien, livet på Fur før og nu, om fremtiden og fundraising."

 

 

Om at flytte til Fur

Lasse Højgaard. E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefon: (+45) 21 22 20 54

"Jeg blev født i 1949. Besøgte Fur første gang i 1981 og har siden haft en konstant kærlighedsaffære med øen. Her er ro, smukt og højt til loftet i enhver forstand. Jeg måtte bare bo her en dag og i 2010 købte jeg og min kæreste et 100 år gammelt husmandssted med udsigt over markerne og Limfjorden. Dér opfylder vi en gammel drøm og laver butik med vin, garn, unikastrik, egen kunst mm. Selvfølgelig har vi også netbutik – det er intet problem på Fur. Vi er ikke de eneste af slagsen på Fur, men som de siger her: Vi er konkurleger ikke konkurrenter. I løbet af bare det første år her er vi begge to kommet i et par af de lokale foreningers bestyrelser, ligesom vi er engagerede i flere andre af øens mange aktiviteter. På Fur vil man gerne have, at de nye blander sig og de understreger, at man absolut ikke behøves at være enig. Og det er ikke bare ord – man mener det!"

"Spørg mig om at være ny på Fur, om at blive taget imod og få plads i kalenderen til alt det Furboerne gerne vil se dig til. Spørg mig om at netværke, om naturen, om at etablere sig med butik – om at leve på Fur."

 

Og så - er der jo alle foreningerne, institutionerne og virksomhederne

Foreninger - alle foreninger på Fur er præsenteret i spalten længst til højre for oven. Finder du en interessant forening klikker du blot teksten 'klikke her' - og der åbnes en helt ny side med et 'foreningsportræt' - der vil du kunne finde diverse kontaktpersoner, email-adresser og telefonnumre.

Virksomheder og firmaer på Fur er samlet - også i spalten længst til højre i området 'Firmaer på Fur' - Klik på teksten 'Firmaportræt' og der åbner sig en helt ny side - netop med firmaets portræt - også her vil du kunne finde diverse kontaktoplysninger.

Facebook

Fur har en række Facebook-grupper - disse kan ses forskellige steder her på www.furnyt.dk

Her er et par adresser:

https://www.facebook.com/furnyt.dk - FurNyt-page

https://www.facebook.com/groups/7244664902/ - Fur-gruppe

 

Senest ændretSøndag, 22 februar 2015 07:31
Til toppen