Menu

Sankt Hans aften ved Bådelauget

Årets Sankt Hans bål udmærkede sig ved fint, stille vejr, hvilket trak rigtig mange folk til

Årets Sankt Hans bål udmærkede sig ved fint, stille vejr, hvilket trak rigtig mange folk til.

Årets båltaler var Hans Jeppesen, der er formand for Fuur Bådelaug. Inden han gik til mikrofonen, skulle der lige synges ”Danmark nu blunder den lyse nat”, som  Thøger Larsen efter sigende har skrevet i ”hatten” på møllen på Jenle til Jenlefesten i 1914.

Hans Jeppesen fortalte om baggrunden for, at vi brænder heksen af Sankt Hans aften.
Men det allervigtigste ved traditioner var dog, at de indgår som et element i vores fællesskaber, sagde han og fortsatte:
”Vi lever i en tid, hvor de gamle erhverv fællesskaber og samarbejdsformer er under forandring. og når man lever på en ø, stiller det i særligt grad krav til at forstå og forholde sig konstruktivt til det nye. For en generation siden var det f.eks. miljø og turisme, der var emner, der interesserede meget få. I dag er de øverst på dagsordenen næste alle politikere og i befolkninger er der en stigende forståelse for,  at miljøet ikke passe sig selv, og at turismen også kan give nye arbejdspladser. Jeg holder naturligvis af Fur og Limfjorden, som den er, men for Furs fremtid tror jeg det er afgørende, at de gode traditioner for at være aktive og selvhjulpne fortsættes. Og så er det jo kun godt, hvis lidt af midsommerens magi, kan blive drysset ud over det hele!”

Efter endnu en sang var tiden inden af få tændt bålet og købe en pølse og en øl eller sodavand, hvis man da ikke allerede havde gjort det.

http://www.furnyt.dk/furnyt/images/stories/artikler2009/SanktHans2009.wav

Hvis lydfilen ikke starter automatisk - så klik her

12.07.2009
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Senest ændretSøndag, 06 september 2009 18:40
Til toppen