Menu

Museum Salling har store planer for Fur Museum

  • Skrevet af 

Den 22. marts var der som bekendt generalforsamling i Fursund turistforening på Fur Færgekro. Efter generalforsamlingen talte museumschef Jan Tapdrup, Museum Salling om de fremtidige ideer og målsætning for Museum Salling, hvor Fur Museum sammen med Spøttrup Borg er de to helt store publikumsmagneter

Den 22. marts var der som bekendt generalforsamling i Fursund turistforening på Fur Færgekro. Efter generalforsamlingen talte museumschef Jan Tapdrup, Museum Salling om de fremtidige ideer og målsætning for Museum Salling, hvor Fur Museum sammen med Spøttrup Borg er de to helt store publikumsmagneter.

Hvis det ellers går som håbet, så vil Fur ifølge museumschefen om to – fire år kunne tilbyde de besøgende et nyt museum, der skal bygges oppe i bakkerne nær en molergrav. Det skal afløse Fur Museum, der blev bygget i årene 1954 – 1988. Det var efter datidens forhold et fantastisk museum, men i dag stille publikum nogle andre krav. Både på det kulturhistoriske og det naturhistoriske område rummer museet fine ting. Således har den kulturhistoriske flere genstande, der er danefæ. Og den naturhistoriske del har unikke genstande på internationalt niveau. Derfor er der planer om at flytte hele museet op i bakkerne. Museet skal bygges, så det ligner en bakketop, så det falder ind i landskabet. Inde fra bygningen har udsigt til en molergrav.

Men inden Fur projektet kan realiseres, skal der skaffes penge til Skive Museum først. Det skyldes ifølge Jan Tapdrup, at Skive Museum er i sådan en forfatning, at det i dag slet ikke kunne få statsanerkendelse. I 2005 fik Skive Museum en sønderlemmende kritik af kulturarvsstyrelsen, så derfor er det bydende nødvendigt at gøre noget her først, mente chefen for museum Salling.

31.03.2012
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen